Asasinii: Nimic nu este adevarat si totul este permis

Marco Polo – cel care in sec.al XIII-lea a strabatut Orientul ajungand pana in China – evoca in a sa Carte a minunilor lumii, existenta unei organizatii criminale musulmane ai carei membri isi spuneau Asasinii.
Extrem de bine organizati si antrenati, ascunsi cu dibacie in fortarete solide in muntii sirieni, acestia erau devotati trup si suflet unui sef supranumit Batranul din munti. Dovedind o cruzime fara margini si gata oricand sa se sacrifice pentru idealul lor, Asasinii erau binecunoscuti pentru teroarea pe care o raspandeau in acele vremuri.

Se pare ca numele acestei secte islamice provine de la numele drogului hasis (hasisiyyn), drog pe care Asasinii il fumau atunci cand se pregateau sa ucida. Cu timpul hashshasin, cuvant care in araba inseamna fumator de hasis, a fost schimbat de cruciati in Asasini.

Seful suprem al acestei secte – Batranul din munti – era cel care recruta tineri saraci si curajosi, ducandu-i intr-un loc secret, numit Gradinile Paradisului , si fortati sa guste din placerile oferite de femei si de hasis. Traind dupa propriile legi, mancau carne de porc si dispuneau de toate femeile, inclusiv de mamele si surorile lor. Dupa o perioada de extaz, erau treziti la realitate, inarmati si indoctrinati ca omuciderea este o datorie religioasa iar daca doreau sa mai guste din placerile oferite, trebuiau sa ucida.

asasinii

Fondatorul sectei Asasinilor, a fost Hasan bin Sabah, care dupa ce a fost implicat intr-un scandal pentru ca a furat bani, a fost obligat sa paraseasca Persia, si sa se stabileasca in Egipt, dobandind cu timpul o cunoastere aprofundata a Cabalei evreiesti. Cu toate ca se autoproclama un mare conducator spiritual, Hasan a devenit obsedat de cultul personalitatii, infiintand astfel, in anul 1094, propria secta ismaelita siita – Asasinii.

Una dintre doctrinele secrete ale Asasinilor era : Nimic nu este adevarat si totul este permis.
Autointitulandu-se Marele Maestru , Shaikh-al-Jabal sau Batranul dn munti – Hasan a reusit constituirea celei mai timpurii organizatii criminale, puterea Asasinilor crescand incontinuu, astfel ca, pe la mijlocul sec.al XII-lea secta detinea cetati impunatoare ce se intindeau pe tot teritoriul Persiei si al Irakului.

Loading...

Dovedind o supunere fanatica fata de stapanul lor, unii cronicari mentioneaza ca un simplu semn al manii acestuia era suficient pentru ca adeptii sai sa se arunce in gol de pe zidurile fortaretei.
In cele din urma, Hasan – Batranul din munti – este ucis de fiul sau, Mohamed, care la randul lui, va muri otravit de propriul fiu.

In anul 1250, fortareata Asasinilor este capturata de invadatorii mongoli, unii cercetatori fiind convinsi ca mici grupuri de asasini exista si astazi in Orientul Mijlociu, punand semnul egalitatii intre metodele al-Qaida si cele ale Asasinilor.

Numai cei ce au murit au vazut sfarsitul razboiului” (Platon)

Articol semnat: Udrea Manuela ReligionAct

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și