Mistere

Conspiratii

Asasinarea papei Ioan Paul I a fost realizata de masonerie in colaborare cu mafia italiana

6views

Unul dintre cele mai mari scandaluri ale tuturor timpurilor l-a avut protagonist chiar pe liderul spiritual al celor peste 800 milioane de catolici, Papa. Alberto Luciani sau Papa Ioan Paul I a condus Vaticanul doar pentru 33 de zile, după care a fost găsit mort în camera sa, într-o noapte din toamna anului 1978.

Scenariul vehiculat de jurnaliștii vremii a fost că Papa și-a găsit sfârșitul prin otrăvire pentru că a încercat să impună reforma în Vatican. Cele două instituții adiacente care erau vizate schimbării erau Banca Vaticanului și toate instituțiile financiare bisericești. În opinia Papei Ioan Paul I, aceste instituții erau adevărate căpușe care înregistrau profit de miliarde de dolari anual și erau controlate în mare măsură de mafia italiană.

Eliminarea Băncii Vaticanului

Expansiunea Băncii Vaticanului s-a produs în momentul în care au fost încheiate pactele comerciale cu Mussolini și Hitler. Astfel, spiritualitatea specifică bisericii a fost uitată și s-a pus mare preț pe banii care veneau de la doi dintre cei mai malefici oameni de pe Terra. Banca Vaticanului cât și instituțiile financiare adiacente s-au transformat în niște vaci de muls, care produceau sume fabuloase de bani. Această practică nu era deloc în concordanţă cu ceea ce propunea religia și astfel, Papa a încercat eradicarea ei.

Chiar în prima zi în care a fost înscăunat, Ioan Paul I a făcut o declarație șocantă prin care îi avertiza pe toți că urmează marea schimbare. El susținea că nu avem niciun fel de bunuri temporale de oferit, nici un fel de interese economice de discutat“. La vremea respectivă s-a speculat că Vaticanul se afla scindat în două tabere, una care dorea sporirea intereselor financiare și cealaltă care dorea instaurarea adevăratului spirit bisericesc.

Loading...

Interesele financiare erau estimate la circa 3 miliarde de dolari anual și atunci când guvernul italian a avut tupeul să ceară Vaticanului să plătească taxe statului italian, acesta a replicat printr-o măsură năucitoare. Toate bunurile și averile deținute de Vatican urmau să fie aruncate pe bursa italiană, această măsură ar fi doborât întreaga economie în doar câteva zile și astfel Vatican S.A. a rămas scutit pentru totdeauna de taxe și impozite. Numai din această măsură, pe care a vrut s-o ia Vaticanul, vă puteți imagina viclenia și abilitatea de care dădeau dovadă unii reprezentanți ai Vaticanului.

S-a mai spus că banii Vaticanului erau administrați de un bancher american, Paul Marcinkus, care colabora cu Loja Masonică, unii reprezentanți ai mafiei și oameni cheie din guvernul italian. Ciudat sau nu, în ziua crimei lui Paul I, Paul Marcinkus a fost găsit plimbându-se singur pe holurile din apropierea camerei papei. Oare a existat o legătură între crima și bancherul Vaticanului?

ioan paul

Detaliile crimei

Venirea la șefia Vaticanului a unui om extrem de principial precum Alberto Luciani i-a pus în mișcare pe infractori și astfel s-a creat unul dintre cele mai mari comploturi ale tuturor timpurilor. Când a fost găsit papa mort, comunicatul oficial pe care l-a trimis Vaticanul presei s-a referit că Paul I a murit din cauze naturale. Nu numai că Luciani nu a fost păzit în momentul în care a murit, dar raportul poliției a arătat că înainte cu câteva clipe să moară, papa a apăsat pe butonul de panică care se afla chiar lângă patul său. Timp de câteva ore nimeni nu a intervenit și astfel a fost lăsat să moară lent. În momentul în care s-a dorit o autopsie, Biserica s-a opus cu vehemență susținând că papii nu pot fi autopsiaţi. Niciodată în regulamentul Vaticanului nu a fost specificat acest lucru, dar s-a dorit ca nimeni să nu afle realul motiv pentru care Ioan Paul a murit.

Sursele susțin că în momentul în care papa a fost găsit mort, ținea între degete un set de documente cu schimbările pe care vroia să le implementeze la Vatican.

După aceste date, este aproape imposibil să credem că Ioan Paul I a murit pe cale naturală. El a fost asasinat pentru ca a vrut să aducă marea schimbare și astfel a fost împiedicat. Ciudat mai este faptul că în clipa în care Papa Ioan Paul al II-lea a fost înscăunat atitudinea sa a fost una permisivă și nu a mai dorit să continue politica de schimbare adusa de predecesorul său. Probabil că din această cauza Ioan Paul al II-lea a fost lăsat să conducă Vaticanul până în ultima clipă a vieții sale.

 

loading...