The news is by your side.

Artefactul Toprakkale, un obiect antic care înfățișează un aparat de zbor?

0

Toprakkale este un artefact cunoscut printre arheologi datorită formei sale ciudate, care aduce cu o navetă spaţială din zilele noastre. Artefactul se regăsește în prezent într-un muzeu din Istanbul, Turcia, şi a fost cercetat de mai mulţi oameni de ştiinţă.

Printre ei s-a aflat şi bine cunoscutul Zecharia Sitchin, care la rândul său a rămas uimit de această stranie reprezentare.

Artefactul a fost descoperit în situl arheologic din Toprakkale, lângă Lacul Vani, în Munţii Caucazului, şi reprezintă o navă spaţială înăuntrul căreia se afla un astronaut. El este sculptat în piatră şi nu este atât de vechi pe cât se credea.

În regiunea în care a fost descoperit, mai precis în Tushpa, capitala regatului Urartu, se afla o cetate impresionant de mare şi de bine pusă la punct. Zidurile cetăţii erau imens de mari, iar blocurile de piatră nu erau lipite între ele cu ciment ci doar suprapuse.

Construcţia unor astfel de edificii era cunoscută grecilor antici care credeau că doar ciclopii puteau ridica asemenea cetăţi de o înălţime imensă. Masoneria ciclopică a fost descoperită în Europa pentru prima dată în clădirile miceniene, dar asemenea edificii au se mai regăsesc şi în Peru, la Machu Picchu.

2e398d285dc17b6eee9a6f049045c76c Artefactul Toprakkale, un obiect antic care înfățișează un aparat de zbor?

Scrierile din cetatea Tushpa

În cetatea de la Tushpa au fost descoperite scrieri în limba asiriană. Cel mai important personaj al acestei culturi a fost regele Urartian Sarduri I(834 – 828 î.Hr.), despre care se cunoaşte că a mutat capitala regatului Urartu de la Tushpa.

Pe lângă această informaţie, arheologii au mai descoperit şi aţe texte care descriu cum regele Urartian Sarduri I a fondat cetatea Tushpa şi cum blocurile de piaţă au fost carate dintr-un loc numit Alniu.

În general scrierile descoperite în cetăţi descriu lupte câştigate sau elogiază pe cei mai importanţi eroi, însă, scribii din cetatea Tushpa au descris procesul de construcţie. Oare de ce? Probabil pentru simplul fapt pentru care blocurile de piatră cântăresc între 30 şi 40 de tone şi peste au 5 m³.

Este o simplă coincidență că un artefact precum Toprakkale să fie descoperit într-un asemenea loc? Probabil că nu. Zecharia Sitchin a descris artefactul precum un model la scară redusă a ceea ce înseamnă o rachetă din zilele noastre, având patru motoare ataşate şi unul pentru evacuare în spate; racheta are loc pentru un singur pilot care este inclus în navetă”.

Este posibil ca imensele blocuri de piatra să fi fost transportate cu ajutorul unor rachete similare? Aceasta este o speculație pe care cercetătorii au emis-o şi care nu se poate dovedi în niciun fel.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și