Descopera

Artefactele Glozel, obiectele misterioase care nu pot fi explicate

După mai bine de 100 de ani de când au fost descoperite, artefactele Glozel rămân un mister pentru arheologi. Originea lor este necunoscută și nu poate fi atribuită niciunei civilizații cunoscute din trecut.

La începutul secolului trecut, un fermier din Glozel, Franța, a descoperit într-un loc mlăștinos o serie de obiecte ciudate. Acesta și-a dat seama imediat că este vorba despre obiecte extrem de vechi, motiv pentru care a anunțat autoritățile pentru a le preleva.

Arheologii s-au deplasat la fața locului și au început săpăturile de specialitate. Obiectele ciudate au fost numite artefactele Glozel datorită locului unde au fost descoperite.

Artefactele Glozel sunt în jur de 3000 la număr și sunt diferite obiecte confecționate din oase, silex sau chiar pietre. Acestea sunt de-a dreptul ciudate pentru că nu au mai fost descoperite până în prezent asemenea artefacte.

Cel mai interesant este faptul că sunt inscripționate cu diverse caractere, care nu pot fi decodate.

Atunci când au fost duse la laborator, artefactele Glozel au o vechime de peste 10.000 de ani. Este fascinant că în acea perioadă existau oameni pe Terra care știau să scrie și să fabrice asemenea obiecte în trecutul îndepărtat.

Artefactele Glozel - Artefactele Glozel, obiectele misterioase care nu pot fi explicate

Pentru că artefactele Glozel nu pot fi explicate, o sere de oameni de știință au emis ipoteza că acestea sunt false. Bineînțeles că adastă ipoteză nu poate fi luată în calcul pentru că datarea cu carbon 14 a arătat exact vechimea lor.

loading...
To Top