Mistere

Artefacte inexplicabile: Bujie, veche de peste 500.000 de ani, descoperită în California

O bujie, veche de peste 500.000 de ani, a fost descoperită din întâmplare într-o piatră, care fusese prelevată din Munţii Coso, California, SUA. Acest artefact este o nouă dovadă că istoria omenirii este mult mai vastă decât s-a anticipat şi demonstrează faptul că de-a lungul timpului, au existat numeroase civilizaţii similare cu a noastră pe Pământ.

Totul a început în primăvara lui 1961, când proprietarii unui magazin s-au aventurat pe versanţii Muntelui Coso din California, SUA, în căutarea de pietre preţioase. Ei au adunat mai multe geode pentru ca ulterior să le taie şi să descopere pietrele preţioase mult râvnite. Când au tăiat una dintre pietre, au descoperit un dispozitiv similar cu o bujie din zilele noastre.

Dispozitivul este alcătuit dintr-un cilindru acoperit cu mai multe inele din porţelan. Analizele cu raze x au mai arătat că în interiorul bujiei misterioase se regăseşte o tijă metalică şi nişte arcuri. Materialul din interiorul bujiei este de culoare albă şi foarte uşor. Acesta din urmă nu a putut fi identificat niciodată de specialişti.

Cel mai important aspect, descoperit de oamenii de ştiinţă, este că dispozitivul Coso are o vechime de peste 500.000 de ani. După cum a mai arătat analiza de laborator, el a stat o perioadă îndelungată pe fundul oceanului pentru ca mai apoi să ajungă, nu se ştie cum, în roca în care a fost descoperit.

Bujia de la Coso este un artefact preţios şi în acelaşi timp misterios pentru că nu se poate determina originea sa. Cine l-a putut crea, pentru ca mai apoi să-l piardă pe fundul unei mări? După cum ne spune istoria, pe care o cunoaştem în prezent, în urmă cu mai bine de jumătate de milion de ani în urmă, Terra nu adăpostea nicio civilizaţie avansată.

Din acest motiv s-au născut două teorii: prima susţine că nu a fost fabricat pe Terra şi probabil că a fost adus aici de vizitatorii misterioşi, iar cea de-a doua confirmă faptul că în trecutul îndepărtat s-au perindat pe această planetă numeroase civilizaţii care au atins diverse puncte culminante ale tehnologiei.

bujie coso - Artefacte inexplicabile: Bujie, veche de peste 500.000 de ani, descoperită în California

Niciuna dintre aceste teorii nu se poate confirma în totalitate şi cel mai straniu este faptul că bujia în cauză a dispărut fără urmă încă din anii ’60. Probabil că cineva nu doreşte ca anumite aspecte ale istorie să fie descoperite.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top