ARTA DE A TRĂI MULT, RITUALURI ȘI DIETE. Li Ching Yuen, omul care a trăit 256 de ani

Li Ching Yuen s-a născut în anul 1677. Principala s-a îndeletnicire era culesul plantelor medicinale pe care le vindea oamenilor. În anul 1827, el și-a sărbătorit venerabila vârstă de 150 de ani.

În mai 1933, ziarul New York Times publica un articol cu privire la moartea lui Li Ching Yuen, cel mai bătrân om din lume. Murise la vârsta de 256 de ani.

Înainte cu o zi să moară, și-a anunțat apropiații că a venit timpul să plece. Întrebat care este secretul longevității, el spunea că timpul trebuie tratat cu blândețe pentru că trece foarte repede.

El stăpânea tainele medicinei holistice. El susținea că un dezechilibru puternic produce boli.

El avea o listă în acest sens cu dezechilibrele din organism și producerea unor boli.

Gelozia provoacă boli oncologice și slăbirea sistemului imunitar

Răzbunarea provoacă boli de piele și probleme cu gâtul

Jignirile cauzează boli de inimă

Agresivitatea produce ulcere gastrice

Cruzimea produce epilepsia

Încăpățânarea produce diabet, migrene și inflamații

Lăcomia produce obezitate și boli de inimă

Infidelitatea produce probleme de fertilitate

Hunza este o mică vale muntoasă din Pakistan care se remarcă prin faptul că locuitorii sunt longevivi. Hunza este o zonă izolată, departe de marile orașe. Hunzii depășesc suta de ani într-o stare fizică și psihică de excepție. Fără îndoială regimul alimentar joacă un rol important.

Hunzii se hrănesc cu grâne, frunze verzi, legume, cartofi, mazăre, fasole, fructe uscate, caise, dude. Pâinea pe care o mănâncă este făcută din grâu, orz sau miei și este nerafinată, păstrându-și valoarea nutritivă.

În satul clujean Osoi, un localnic a trăi 148 de ani. Se spune că alimentul de bază al acestui bărbat era laptele acru. Zilnic, consuma cantități enorme de lapte acru.

Călugării tibetani sunt recunoscuți pentru longevitatea lor. Se spune că ei dețin arta de a nu îmbătrâni. Zilnic, ei au un adevărat ritual pe care îl respectă cu sfințenie.

lichingyuen - ARTA DE A TRĂI MULT, RITUALURI ȘI DIETE. Li Ching Yuen, omul care a trăit 256 de ani

Ziua începe cu un ritual format din cinci exerciții care asigură vitalitatea corpului. Urmează un tratament cu sunete și vibrații, realizat cu ajutorul muzicii bolurilor tibetane, nu lipsesc rugăciunile și plantele minune, cum ar fi goji tibetan.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns