Mistere

Arpagic
Medicina alternativa

Arpagicul accelerează metabolismul și reduce nivelul colesterolului

3views

Arpagic – Bulb mic de ceapă obținut din sămânță și care, răsădit, dă ceapa obișnuită. Arpagicul vindecă numeroase afecțiuni și stimulează metabolismul pentru a arde mai repede grăsimile.

Arpagicul era folosit crud de grecii antici, că aliment şi mijloc terapeutic. în Evul Mediu, era prescris pentru melancolie şi se folosea în ritualuri de exorcism. Planta se spune că ajută la lecuirea de vicii.

Cercetările ştiinţifice au arătat că arpagicul stimulează metabolismul grăsimilor în corp şi reduce colesterolul. Una dintre calităţile cele mai surprinzătoare ale arpagicului este aceea de anticoagulant al sângelui.

Consumul de arpagic previne şi tratează accidentele vasculare cerebrale şi hematoamele interne. în aceste cazuri, se poate prepara o supă de arpagic, tăindu-l mărunt şi fierbăndu-l într-un amestec (în părţi egale) de apă şi vin alb sec.

Se consuma câte o porţie de 200 ml de supă, de 2 ori pe zi. Cei care sunt expuşi mai des riscurilor de enterite, cei cu un tub digestiv mai sensibil şi care au dureri gastrice, trebuie să consume cât mai frecvent arpagic.

Loading...

Femeile gravide care au greţuri pot bea un ceai decoct din 4-5 bulbi de arpagic fierte timp de 10 minute pe foc mic, într-o cană de apă. Este preferabil a se bea decoctul fierbinte, dimineaţa, sau ori de câte ori apare senzaţia de vomă. Sucul obţinut din frunze şi rădăcini de arpagic şi încălzit cu puţin lapte, tratează dificultăţile la deglutiţie, insolaţia şi intoxicaţia cu lacuri.

O mâncare de porc sau miel cu arpagic reda apetitul. Chiar şi vânătăile, inflamaţiile şi durerile cauzate de lovituri pot dispărea dacă se aplică pe acestea frunze sau rădăcini de arpagic strivite.

Arpagicul are un conţinut ridicat de vitamine A, C şi D. în credinţă populară germana, se spune că un ghiveci cu arpagic înflorit ţinut la geam îndepărtează ghinionul său dacă mănânci supă cu acest condiment în Joia Mare, eşti sănătos tot anul.

loading...