Istorie

Armenia: Orașul antic misterios care nu ar fi trebuit să existe

Ruinele unui oraș din Armenia ridică numeroase semne de întrebare în rândul arheologilor. În orașul misterios s-au descoperit numeroase artefacte bizare, care nu ar fi trebuit să existe acolo.

În 1975 pe versantul sudic al muntelui Ararat a fost descoperit un oraş antic, zona se numeşte Naver, cuvânt ce poate fi tradus ca fiind ulei sau nava – sufletele care merg cu nava în lumea de apoi.

Specialiştii au fost uimiţi de abundentă unor fapte necunoscute şi de numeroasele “nave”. Datarea cu radiocarbon a artefactelor găsite în Armenia au condus experţii către anii 3000-2000 i.Hr.

Există o legendă care spune că fiul celei ce a pus bazele Armeniei s-a stabilit la poalele muntelui. În Nerkin Naver locuiau persoanele de rang înalt şi în Verin Naver, ţăranii. Arheologii au descoperit 8 morminte princiare, mai multe morminte mici şi gropi comune.Cercetările au dus la concluzia că armenii au origini indo-europene.

În necropole arheologii au găsit oase de animale, arme, bijuterii de aur, ulcioare cu ornamente roşii şi negre. Înmormântarea era foarte complexă, persoanele de rang înalt erau incinerate, femeile erau aşezate în partea stângă, în dreapta erau puşi bărbaţii, erau puşi şi caii în mormintele stăpânilor, etc.

Au fost găsite şi obiecte de metal, care supuse analizei arată că datează din secolul XXIII şi este al treilea de lume. Ulciorul are inscripţionate etapele dresării unui cal. Sunt multe obiecte de valoare inestimabilă ce completează tabloul armenilor antici. Au fost găsite şi mărgele din sticlă colorată, bijuterii din aur fin, obiecte fabricate din cuarţ.

loading...

Descoperirile arăta măiestria meşteşugarilor armeni întrucât cuartul se topeşte la 1700C. Una este de cele mai recente descoperiri, este medalion neobişnuit pe suprafaţa căruia este sculptat de un zeu păgân . În ciuda vechimii sale , medalionul este perfect conservate.

A fost găsită şi o spadă din bronz,precum şi numeroase arme datând din secolul XXIII. Experţii care au făcut săpături în zonă şi au studiat obiectele găsite, considera că , cultura antică armeană s-a răspândit în întreaga lume în mileniul 3 i.Hr. Naver şi Shengavit completează elementele lipsa întâlnite de cercetătorii care au studiat cultura antică din Mesopotamia.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top