ARMATA DE TERACOTĂ, MESAJE SECRETE

În primăvara anului 1974, câțiva țărani chinezi care săpau un puț în regiunea Lington au avut șansa să facă una din cele mai mare descoperiri arheologice din toate timpurile.

După ce au săpat câțiva metri, lucrătorii s-au prăbușit într-un tunel. Așa a fost descoperită uriașa armată de teracotă. Scopul pentru care cei 8000 de războinici au fost coborâți în uriașul mormânt, acum 2000 de ani, rămâne un mister.

Arheologii au observat că figurile războinicilor din teracotă corespund cu forma a zece caractere din alfabetul chinez. S-a emis ipoteza că există un mesaj secret care trebuie descifrat. Forma feței soldaților corespundea cu doar zece caractere. Alfabetul chinez este format din 10516 ideograme.

Ordinea în care au fost aranjaţi războinicii, expresiile lor faciale, chiar și numărul zalelor din armură au o semnificație anume. Cercetătorii au studiat primul rând de războinici și au descifrat următorul mesaj. Privește cu atenție la războinicii din tunelurile acoperite. Citește înțelesul caracterelor în mod diferit, folosește-ți mintea pentru a înțelege povestea care se întinde de la începuturile lumii și până acum, o poveste despre Soare și zei.

Cercetătorii mai susțin că au mai descoperit patru coduri bazate pe numere și măsuri preluate de la fenomenele astrologice. Aceste numere dezvoltă o cunoaștere extraordinară pe care chinezii le aveau. Numărul 999 reprezintă raiul, numărul 666 reprezintă iadul.

Împăratul chinez credea că omul este jumătate zeu, prin suflet și jumătate diavol, prin trup. Povestea armatei de teracotă începe în anul 259 î.Hr., când tânărul împărat care a fost și fondatorul Marelui Zid Chinezesc, accede pe tron la vârsta de 13 ani.

Obsedat de moarte, el ordonă ridicarea unui mausoleu unde avea să fie depus corpul său după moarte. El a ordonat ca trupul să-i fie acoperit de un înveliș din jad încrustat cu aur, care să plutească pe un lac de mercur în interiorul unei piramide și să fie păzit de o armată eternă.

Impresionanta construcție a fost finalizată în 11 ani, de peste 700000 de supuși. Lângă împărat se odihnesc trupurile câtorva concubine, sacrificate pentru a-i oferi plăceri în viața după moarte.

Mulți lucrători nu au ieșit niciodată vii, fiind prinși în capcana mai multor uși secrete. Întregul complex se întinde pe o suprafață de 10 kilometri pătrați, fiind un adevărat oraș.

Mausoleul în care se află trupul împăratului este o piramidă cu o înălțime de 76 de metri, înconjurată de două ziduri. Armata este dispusă de-a lungul a 11 coridoare paralele care au o lungime de 200 de metri.

ARMATA DE TERACOTĂ - ARMATA DE TERACOTĂ, MESAJE SECRETE

Fiecare războinic cântăreşte peste jumătate de tonă și au fost pictați în galben, roșu și verde. Soldații au o înălțime de 1,80 metri și poartă arcuri adevărate, iar generalii săbii strălucitoare. Pentru a reproduce Fluviul Galben și Yangtze au fost utilizate mari cantități de mercur.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns