Descopera

Arheologii susțin că au descoperit Sfântul Graal, potirul cu puteri magice

În religia creștină Sfântul Graal este considerat un pocal din care Iisus a băut la Cina cea de Taină. Odată cu trecerea timpului, acest pahar nu a devenit doar un simbol al credinței, ci a fost însușit cu diverse puteri magice. Astfel a devenit unul dintre cele mai râvnite artefacte și a devenit căutat obsesive de numeroși oameni importanți.

Poetul german Volfram von Eschenbach susţine, într-o lucrare apărută în secolul al XIII-lea, că Graalul a fost realizat din piatra filozofală (Lapis exilis), o piatră pură căzută din cer. Poetul francez Chretien de Troyes, scria pe la sfârşitul secolului al XII-lea, că Potirul nu ar fi altceva decât o tavă “fermecată”, pentru că din lucrarea “Moartea lui Arthur”, scrisă de englezul Thomas Malory să aflăm că Sfântul Graal era un vas de împărtăşanie la care nu are acces decât un iniţiat. Neexistând încă dovezi istorice concrete, părerile şi presupunerile despre existenţa Potirului Sfânt, continua să înfierbânte imaginaţia oamenilor de ştiinţă. De asemenea, Hitler a făcut o obsesie pentru acest obiect mistic și unele zvonuri susțineau că Sfântul Graal l-a ajutat să ajungă dintr-un simplu soldat conducătorul unei națiuni puternice.

Pentru că vasul nu a fost găsit niciodată, numeroși arheologi i-au atribuit un aspect metaforic, dar lucrurile tind să ia o întorsătură stranie pentru că arheologii spanioli au anunțat că l-au descoperit. Ei cred că potirul se află într-o biserică din Leon, oraș din nordul Spaniei.

Pe parcursul ultimilor ani, o echipă de specialiști a cercetat istoria acestui vas și a ajuns la concluzia că tocmai au descoperit Sfântul Graal. Concluzia se bazează pe descifrarea a mai multor documente egiptene care descriu cu lux de amănunte paharul folosit de Iisus, dar și drumul pe care l-a urmat acesta.

„Pergamentele susțin că Sfântul Graal a fost luat de către musulmani din Ierusalim și a fost dus la Cairo. La scurt timp, paharul sacru a fost trimis la Denia, pe coasta mediterană a Spaniei, în schimbul unei cantități importante de hrană. În Evul Mediu, o mare parte a Spaniei a fost sub dominație musulmană, iar potirul a intrat în posesia regelui Ferdinand I de Castilia.”, sunt de părere Margarita Torres și José Ortega del Río, doi specialiști spanioli.

Unele zvonuri susțin că Vaticanul este la curent despre existența Sfântului Graal în biserica din Spania și în 2006, când Papa Benedict a vizitat orașul Leon a stat la masă având în față sfântul potir.

sfantul graal - Arheologii susțin că au descoperit Sfântul Graal, potirul cu puteri magice

Această teorie șocantă emisă de arheologii spanioli pune pe jar întreaga comunitate creștină, dar și incriminează Vaticanul pentru că ascunde lucruri extrem de importante care ar putea să schimbe percepția asupra adevărului suprem.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top