The news is by your side.

Arheologii sunt la un pas de a o identifica pe Mona Lisa

0

Arheologii sunt pe cale să dezlege misterul din spatele celui mai controversat tablou care poartă semnătura lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa. De-a lungul timpului, au existat diverse speculații cu privire la identitatea femeii care ar fi pozat pentru celebrul artist, dar acum o echipă de arheologi a descoperit un schelet care pare să aparţină femeii în cauză.

Lisa Gherardini, soția unuia dintre cei mai bogați comercianți de mătase din Florența, Francesco del Giocondo, este înregistrată ca fiind înmormântată în mănăstirea Sf. Ursula. Echipa arheologilor italieni a descoperit un schelet care se pare că a aparținut frumoasei doamne.

Echipa condusă de Silvano Vinceti încearcă acum deshumarea scheletului lui Gherardini pentru a supune oasele testelor ADN, care ar putea confirma teoria emisă.

mona-lisa Arheologii sunt la un pas de a o identifica pe Mona Lisa

După ce vom identifica rămășițele, vom putea reconstitui chipul acestei femei cu o marjă de eroare cuprinsă între doi și opt la sută. Astfel, vom putea răspunde la întrebarea care îi macină pe toți istoricii: Cine a fost modelul lui da Vinci atunci când a pictat Mona Lisa„, susține Vinceti.

Zâmbetul Giocondei este unul dintre cele mai mari mistere ale artei universale. De-a lungul istoriei au existat fel de fel de teorii cu privire la această femeie misterioasă, dar niciodată nu a putut fi identificată. Există zvonuri cum că Gioconda ar fi fost amanta lui da Vinci, cauză pentru care atunci când a pictat-o i-a proiectat un zâmbet bizar care nu ar fi existat niciodată în realitate.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și