Descopera

Arheologii au găsit dovezi ale existenței Turnul Babel

O placă de piatră, veche de mii e ani, este dovada vie că Turnul Babel a existat cu adevărat. Aceasta demonstrează faptul că Biblia are încă o dată dreptate cu privire la poveștile antice pe care le relatează.

În urmă cu peste 100 de ani, o tabletă de piatră a fost descoperită într-un sit arheologic. Aceasta a trecut neobservată și a fost depozitată într-o cutie în subsolul unui muzeu. Recent această cutie a fost deschisă și arheologii au rămas șocați când au văzut însemnele de pe ea.

Specialiștii susțin că acest artefact este dovada vie că Turnul Babel a existat cu adevărat. Mai mult de atât, povestea inscripționată pe această piatră susține că ridicarea faimosului turn a început în timpul domniei regelui Hammurali și a fost finalizată târziu în timpul domniei lui Nabucodonosor.

Povestea relatată pe această piatră coincide în totalitate cu cea din Biblie și întrebarea supremă se referă dacă Dumnezeu a fost atât de mâniat de această construcție încât a decis să împartă oamenilor mai multe limbi ca aceștia să nu se mai înțeleagă între ei?

Povestea biblică a Turnului Babel

Turnul Babel este o structură pomenită în capitolul 11 din Geneză, un turn uriaș intenționat a fi principala realizare a orașului Babilu, numele akkadian pentru Babilon. Babel era un oraș unde întreaga omenire era unită, toți oamenii vorbind o singură limbă și migrând dinspre est.

Oamenii au hotărât ca orașul lor să aibă un turn atât de mare încât vârful său „să ajungă la cer”. Însă, după cum scrie în Biblie, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui. – Geneza 11:4. Însă Dumnezeu, , văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile și a împrăștiat oamenii pe tot Pământul.

loading...

turnul babel - Arheologii au găsit dovezi ale existenței Turnul Babel

În ebraică, babel semnifică un oraș cosmopolit, în care se vorbesc mai multe limbi.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top