Arheologii au descoperit un set de obiecte misterioase, despre care nu se știe nimic

Arheologii au descoperit un set de obiecte misterioase, despre care nu se știe nimic

În timpul excavării, într-un sit arheologic din Țara Galilor, arheologii au descoperit un set de obiecte misterioase din calcar, care nu pot fi catalogate.

Un set de obiecte enigmatice a fost descoperit într-un sit arheologic din Clwydian, Țara Galilor. Arheologii au scos la lumina zilei, numeroase obiecte din calcar. Acestea reprezintă un mister pentru întreaga lume, pentru că astefel de obiecte nu au mai fost niciodată descoperite, iar arheologii nu le pot cataloga.

Într-un interviu, acordat revistei de specialitate Life Science, Ian Brooks, unul dintre arheologii care a participat la săpături, a spus că aceste obiecte i-au surprins pe arheologi.

“Nu am mai văzut așa ceva înainte și am vorbit cu un număr de colegi care nu au văzut nici ei așa ceva.”, susține Brooks.

Se pare că aceste artefacte datează din Epoca Bronzului și sunt de diferite dimensiuni. Cel mai mic are 50 de milimetri, iar cel mai mare 220 milimetri. Se presupune că bucățile de calcar au fost cioplite în așa fel încât la un capăt să fie ascuțite. Este posibil ca ele să fi fost folosite pentru producerea celebrelor desene pe roci. Această ipoteză a fost lansată de echipa de arheologi, care a realizat descoperirea.

Obiectele au fost colectate și trimise spre un laborator autorizat, unde urmează să se realizeze numeroase analize, care să le confirme vechimea.

Epoca Bronzului

În Marea Britanie, Epoca Bronzului este considerată a fi perioada începând aproximativ cu 2100 î.Hr. și până în 700 î.Hr. Prin imigrație, noi popoare au venit în insule de pe continent, cercetarea izotopilor de pe smalțul dinților scheletelor descoperite în mormintele de la începutul Epocii Bronzului din apropiere de Stonehenge indicând că măcar o parte din imigranți proveneau din Elveția de astăzi.

obiecte misterioase

Popoarele Beakeraveau un comportament diferit față de populațiile neolitce care le-au precedat, schimbările culturale fiind semnificative, deși integrarea se crede că a fost pașnică, de vreme ce multe din siturile henge timpurii au fost adoptate de noii-veniți.

Cultura Wessex s-a dezvoltat în sudul Marii Britanii în această perioadă. În plus, clima se schimba, din caldă și uscată devenind mult mai umedă, obligând populația să părăsească locurile ușor de apărat, din zonele înalte, pentru a locui în văile mai fertile. Au apărut ferme mari de vite în zonele joase, lucru care a contribuit la creșterea economică, și a impulsionat defrișările.

Cultura Deverel-Rimbury a apărut în a doua jumătate a ‘Epocii mijlocii a Bronzului’ (c. 1400 î. Hr.-1100 î.Hr.) ca urmare a acestor schimbări. Zona Cornwall reprezenta o sursă importantă de cositor pentru o mare parte a Europei Occidentale, iar cuprul era extras din locuri precum mina Great Orme în nordul Țării Galilor. Grupurile sociale par să fi fost tribale, însă de o complexitate crescândă.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)