Arheologie interzisă – Artefacte inexplicabile, care nu ar trebui să existe

Arheologie interzisă – Artefacte inexplicabile, care nu ar trebui să existe

Sferele perfecte sau ouăle din piatră, numite și bolas, sunt o atracție în Costa Rica. Sferele au fost descoperite în regiunea Palmar, la 80 de kilometri de locul de origine, adică o carieră din calcar.

Ele sunt amplasate în junglă și nu se cunoaște modul cum au fost transportate printre copacii deși. Sferele au o formă perfectă și aparțin civilizațiilor precolumbiene. Pentru a crea astfel de sfere este nevoie de unelte performante.

Realizarea lor, transportul și semnificația lor rămân un mister. A fost avansată ipoteza că suprafața sferelor a fost finisată cu ajutorul nisipului. Această tehnică presupune o perioadă mare de timp și finisajul nu este perfect. Diametrul unor sfere este de cinci metri, situație care face transportul lor foarte dificil prin jungla amazoniană. Ce semnificație au aceste sfere numite bolas?

Sunt cercetători care susțin teza conform căreia sunt create de civilizații nonumane. Referitor la întrebarea ce reprezintă aceste sfere, ce mesaj misterios au, s-a spus că ele erau amplasate deasupra unor morminte sau delimitau un teritoriu, sau erau piese de ornament.

Au fost avansate multe ipoteze, unele făcând o comparație între sferele bolas și statuile din Insula Paștelui. O altă descoperire arheologică care este plină de mistere este o piramidă, de 60 metri înălțime, descoperită lângă cea mai mare insulă din Acores.

A fost utilizat un sonar pentru a fi reperată în profunzimea apei. Cercetătorii portughezi sunt convinși că piramida aparține unei civilizații necunoscute, care ar fi populat zona.

Loading...

Mach Picchu își păstrează foarte bine secretele. După ce au fost descoperite peste 30 de siturile, o altă descoperire a atras atenția arheologilor.

În anul 2011, un arheolog francez a descoperit o intrare secretă, chiar în inima orașului pierdut. Intrarea era bine ascunsă, pietre imense erau așezate la intrarea ei. Cu ajutorul aparaturii electromagnetice a fost măsurată zona.
Cavitatea are mai multe camere în care sunt ascunse cantități de aur și argint. Autoritățile de la Lima au interzis accesul cercetătorilor străini în zona sitului.

O altă descoperire care a stârnit interesul cercetătorilor a fost făcută în Alaska. Patru discuri din argilă cu înscrisuri misterioase. Discurile au o semnificație particulară. Ele pot face parte dintr-un templu sau un altar religios. Rămâne ca cercetătorii să ne spună cărei civilizații aparțin și dacă un teritoriu care astăzi nu este populat are un trecut pe care omenirea nu-l cunoaște.

Figurinele Acambaroro

O altă descoperire remarcabilă a fost realizată în Mexic, într-un sit care este considerat ca aparținând celui mai mare oraș preistoric, Acambaro. Acest oraș ar fi fost populat de 250000 de locuitori. În subsolul orașului, la o adâncime de 14 metri, a fost descoperit un tunel, din care au fost recuperate 32000 de statuete cu formă ciudată.
Ele reprezintă creaturi care sunt un hibrid uman-animal.

loading...

Related posts