Mistere

Argumentele cercetatorilor rusi care demostreaza ca Luna este o nava extraterestra

Luna este al cincilea satelit cel mai mare din sistemul nostru solar. De-a lungul timpului, au existat diverse speculaţii despre formarea Lunii. Oamenii de ştiinţă au căzut de acord asupra unei teorii care susţine că formarea satelitului Pământului s-a produs în urma unui impact dintre Terra şi un alt corp ceresc.

Această teorie pare logică la prima vedere, dar cu toate acestea există anumite voci, în rândul oamenilor de ştiinţă, care susţin că anumite caracteristici ale Lunii nu se potrivesc cu această prezumţie.

Un prim fapt care ridică semne de întrebare cu privire la formarea Lunii este reprezentat de volumul său comparativ cu orbita sa. Unii cercetători susţin că Luna este pe o orbită greşită ţinând cont de dimensiunea sa. De asemenea şi densitatea sa îî pune pe gânduri pe specialişti pentru că regiunile interne sunt mai puţin dense decât cele externe. Această descoperire ne poate duce cu gândul că Luna este goală pe dinăuntrul. Atunci când echipajul Apollo a lansat un modul lunar, la data de 20 noiembrie 1969, impactul cu Luna a provocat un zgomot asemănător cu cel al unui clopot  auzindu-se pentru mai bine de o oră. Chiar şi atunci când diverşi meteoriţi se lovesc de solul selenar acelaşi sunet de Lună goală se înregistrează.

În 1970, Mihail Vasin şi Alexander Shcherbakov, doi cercetători ruşi au propus teoria Lunii precum o navă extraterestră. Cei doi au presupus că Luna este o navă extraterestră gigant, care a fost acoperită cu rocă ca să pară un satelit natural. Extratereştrii, având o tehnologie superioară nouă, au fost capabili să-şi deghizeze nava într-un corp ceresc şi au lansat-o pe orbită. Susţinătorii acestei teorii cred că numărul mare de OZN-uri, cât şi craterele convexe produse de impactul cu asteroizi demonstrează foarte bine faptul că Luna este artificială. Atunci când un asteroid loveşte un corp ceresc produce un crater concav şi nu convex.

luna - Argumentele cercetatorilor rusi care demostreaza ca Luna este o nava extraterestra

O altă descoperire care vine în confirmarea teoriei cercetătorilor ruşi este vechimea rocilor de pe Lună. În timp ce planeta noastră s-a format acum 4,6 miliarde de ani, Luna are o vechime de 5,3 miliarde de ani. Această descoperire indica faptul că solul selenar a fost mutat din altă parte.

Unele cratere de pe Lună sunt formate în urma unor erupţii vulcanice, dar până în prezent nu s-au găsit dovezi cum că interiorul Lunii, în trecutul său îndepărtat, ar fi fost suficient de cald pentru ca vulcanii să erupă.

loading...

Zeci de cutremure se petrec la anumite intervale fixe pe Lună. Acestea ar putea fi produse de impactul a mii de asteroizi, dar numărul acestora nu este atât de mare. Atunci ce stă în spatele acestor cutremure?

În clipa în care astronauţii au încercat să foreze solul Lunii pentru a preleva probe, aşchii de metal au început să sară. Bineînţeles că această informaţie a fost ţinută secretă de NASA pentru ani buni. În cele din urmă, prin diverse surse a ieşit la iveală.

O altă întrebare la care nu poate să răspundă niciun om de ştiinţă se referă la faptul că Luna, dintre toţi sateliţii din sistemul solar, are o staţionare perfectă pe orbita sa circulară. Apoi, nu putem să nu ne întrebăm cum se face că atunci când se produce o eclipsă, Luna acoperă perfect Soarele?

Aceste fapte descoperite de-a lungul timpului sunt cele mai importante aspecte care învăluie Luna într-un mister incredibil. Probabil că în viitorul îndepărtat o să aflăm care este adevărul despre „satelitul natural” al Pământului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top