Argintul, un metal cu proprietăți terapeutice

Organismul unei persoane cu o greutate de 70 kg conține 0,07 mg de argint. Argintul este un metal întrebuințat în multe domenii, aliaje, metale, monede, protezare, tacâmuri, bijuterii. Cei care poartă bijuterii din argint devin mai calmi, mai liniștiți.

Încă din cele mai vechi timpuri, argintul era folosit în medicina tradițională ca antiseptic, în tratarea bolnavilor de tuberculoză. Până la descoperirea penicilinei, argintul era folosit ca dezinfectant.

Apa păstrată în vase de argint are calitățile unui antibiotic natural extrem de eficient. Încă din cele mai vechi timpuri, bogații mâncau cu tacâmuri din argint. Preoții împart sfânta împărtășanie cu lingurițe de argint, iar apa sfințită rezistă o perioadă lungă de timp în recipiente din argint.

Știința a confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 de viruși și germeni, constituind un dezinfectant eficient. Despre apa de argint se spune că asigură longevitatea.

Chinezii au fost printre primii care au descoperit virtuțile argintului. Acum 4000 de ani, chinezii practicau acupunctura cu ace din argint.

Fenicienii transportau apa, vinul, laptele în vase de argint pentru a le păstra nealterate. Vechii greci utilizau tacâmuri din argint pentru a evita infecții precum dezinteria. Pentru a stopa alterarea laptelui, puneau o monedă de argint în vasul cu lapte.

Loading...

La începutul secolului al XX-lea, medicii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac, iar pentru a distruge bacteriile, puneau în ochii nou născutului picături dintr-o soluție din argint.

Mai târziu, s-a observat starea de sănătate excepțională a bijutierilor care lucrau cu argint. În prezent, NASA utilizează pe stațiile cosmice argintul coloidal pentru transforma apa reziduală în apă potabilă.

Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un sistem imunitar secundar. În 6 minute, el are capacitatea de a distruge 650 de categorii de microorganisme patogene, viruși, bacterii, paraziți, fungi.

Argintul este un puternic antioxidant natural distrugând radicalii liberi, cauza a peste 60 de boli, printre care și cancerul. În domeniul chirurgiei, argintul este utilizat la unirea vaselor cerebrale.

argint-viu

Cel mai eficace aport de argint este cel coloidal, care se absoarbe în sânge foarte repede, încă din cavitatea bucală. Organismul uman are nevoie zilnic de 0,088 mg de argint.

În ultimii ani, argintul coloidal este folosit în tratarea unor boli precum SIDA, revigorând sistemul imunitar din organism.

loading...

Comentariile sunt închise.