ARCA LUI NOE DESCOPERITĂ PE MUNTELE ARARAT

Potrivit Facerii 8,4, după șapte luni și șaptesprezece zile în care au plutit pe apele marelui Potop care a distrus viața de pe Pământ, Noe, familia lui și viețuitoarele încărcate pe corabie au acostat pe muntele Ararat, lângă izvoarele Eufratului, în estul actualului stat turc.

Atât de înrădăcinată a fost credința că arca lui Noe poate fi localizată pe povârnișurile celui mai înalt munte din Turcia, Agri Dagi, încât mulți au plecat în căutarea acestor urme.

În muntele Ararat există opt săptămâni de vreme favorabilă pentru a parcurge cărările șerpuite și primejdioase ale muntelui înalt de peste 5000 de metri, unde ghețarii și pătura groasă de zăpadă nu se dezgheață niciodată pe deplin.

Chiar dacă arca ar fi localizată pe Ararat, intemperiile naturii n-ar permite atingerea ei și efectuarea de săpături arheologice. Ar fi nevoie de mai mulți ani de secetă pentru ca zăpada din regiune să se topească și nivelul apelor din zona unde se crede că s-ar afla arca să scadă considerabil.

Potrivit Bibliei, Dumnezeu s-a mâniat pentru că oamenii erau păcătoși și a hotărât să-i piardă de pe Pământ. El l-a chemat pe Noe, pe care-l considera un om drept și i-a cerut să construiască o barjă, împărțită în trei. Ambarcațiunea avea să fie făcută din lemn și călăfătuită cu smoală. Lungimea ei trebuia să fie de 150 metri iar lățimea de 25 de metri.

Arca a găzduit familia lui Noe, soția și cei trei fii cu cele trei soții și cel puțin două exemplare din fiecare specie animală. Arca și locatarii săi au supraviețuit Potopului. Ce s-a întâmplat după ce arca a acostat și cei aflați pe ea au coborât, în siguranță, nu se mai menționează în Biblie.

Loading...

Persistă întrebări și în privința locului unde s-ar fi oprit arca. Biblia citează munții Ararat care ar putea desemna o întreagă regiune. Unii teologi au localizat arca în Kurdistan, o regiune care înconjoară muntele Ararat și cuprinde părți din Turcia și Iranul de azi.

Descrierea babiloniană a Potopului, în Epopeea lui Ghilgameș se referă la muntele Nisir. Potrivit epopeii, după ce arca a acostat, pelerinii au curățat smoala, izolant contra apei, și au făcut din ea farmece, pentru a se păzi de vrăjitorii. Odată cu răspândirea creștinismului, în secolul I d.Hr, creștinii din Apameia, în Frigia, au construit mănăstirea arcei, unde se celebra anual o sărbătoare, pentru a comemora debarcarea lui Noe.

Marco Polo, în jurnalul călătoriei sale spre China, în 1271, nota că în centrul Armeniei Superioare se află un munte înalt de forma unui cub sau a unei cupe, pe care se spune că s-ar fi oprit arca lui Noe. În vârf zăpada este atât de groasă, încât pe tot parcursul anului nimeni nu poate urca până aici. Această zăpadă nu se topește niciodată. Peste cea veche se aștern straturi noi.

ARCA LUI NOE

În vara anului 1916, un ofițer al aviației țariste ar fi observat un lac pe jumătate înghețat, într-o crevasă de pe povârnișul muntelui Ararat. Apropiindu-se de lac a văzut jumătate din carena corabiei. A fost trimis un raport țarului care a trimis o echipă de ingineri care au făcut măsurători și fotografii.
Revoluția rusă era în toi, iar rezultatele investigației nu au fost făcute niciodată publice.

Potrivit unei alte relatări, aviația turcă ar fi efectuat un survol al regiunii Ararat, în anul 1959. O fotografie a relevat conturul unei corăbii. În anul 1960, un pilot turc a raportat existența unei barje la o altitudine de 4200 de metri. O fotografie făcută de un satelit a dezvăluit o anomalie la această altitudine, un obiect uriaș care are dimensiunile unei corăbii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și