Take a fresh look at your lifestyle.

Apocalipsa, ziua judecății sau ziua în care ne apropiem de Dumnezeu?

Apocalipsa este un termen folosit, în cele mai multe dintre cazuri, de creștinism. Apocalipsa este percepută precum momentul din viitor, în care se va da marea bătălie, între soldații luminii și cei ai întunericului, după care va urma ziua cea mare a judecății.

Apocalipsa în viziunea creștină

De-a lungul timpului, s-au scris numeroase texte cu privire la Apocalipsă. Se pare că povestea acestei zi a apărut pentru prima dată în manuscrisele de la Marea Moartă. Esenienii, membri unei secte religioase a frățietății, care a existat între secolele II-I î.Hr, au ales să se refugieze în munți pentru a preîntâmpina Apocalipsa. Ei credeau că ziua cea mare este foarte aproape și atunci forțele luminii se vor lupta cu forțele întunericului. Această bătălie va fi urmată de ziua judecății, moment în care fiecare om sau suflet de pe această planetă va trece prin legile lui Dumnezeu.

Această bătălie nu a venit niciodată și ideea de Apocalipsă a fost preluată de creștinism. Esenienii au dispărut în cele din urmă, dar ei au fost cei care au transmis posterității ideea de Apocalipsă. În zilele noastre, societatea occidentală are implementată în minte Apocalipsa ca fiind un război, care va aduce alinarea sufletelor.

Apocalipsa mayașilor

Începând cu anul 2010, au început să circule mai multe teorii cu privire la sfârșitul prevăzut de mayași. Conform acestor teorii, ziua de 21 decembrie 2012 era momentul în care totul se încheia și lumea avea să se sfârșească. Această teorie s-a dovedit a fi o simplă strategie de marketing prin care unele corporații și-au promovat interesele.

Calendarul mayaș este de o complexitate extraordinară. Singurul adevăr din această poveste apocaliptică este că în ziua de 21 decembrie 2012, se sfârșea un nou Baktun, adică un ciclu de 400 de ani. Acest moment nu prevestea sfârșitul lumii și nici momentul Apocalipsei, ci un nou început.

Începutul celui de-al 14-lea Baktun și sfârșitului celui de-al 13-lea. Mayașii avea o perspectiva interesantă asupra timpului, pe care l-au împărțit în perioade, care se repetă la infinit. Aceste cicluri se termină, dar timpul în esența nu se termină niciodată. Acesta este motivul pentru care Apocalipsa nu a existat niciodată în viziunea mayașilor, pentru că totul continuă să existe pentru o perioadă nedeterminată.

Loading...

Apocalipsa în viziunea budistă

Un subtitlu generic și eronat, pentru că viziunea budistă nu pomenește nimic despre Apocalipsă. De fapt, călugării budiști văd viața ca pe o provocare, iar Apocalipsa precum acel moment, care se petrece în fiecare zi, în mintea și în sufletul fiecărui om, și care are ca punct final Iluminarea.

suflet

Apocalipsa sub formă fizică nu există și cu atât mai puțin bătălia finală între bine și rău. Ea poate exista în fiecare dintre noi și acea bătălie să fie dusă în fiecare zi, până în clipa în care adevărul se instalează confortabil în mintea noastră. Acea zi este ziua Apocalipsei, pentru fiecare dintre noi, ziua în care facem un pas mare spre tot ceea ce înseamnă Dumnezeu.

loading...

Comentariile sunt închise.