Apocalipsa solară: Nu suntem departe de punctul de cotitură care va produce un eveniment catastrofic

Oamenii de știință anunță că Soarele va trece printr-un moment de tranziție, în care activitatea sa se va intensifica și consecințele se vor resimți pe Terra.

Un studiu comandat de Centrul de Cercetare Lloyd din Statele Unite ale Americii demonstrează că în perioada viitoare, Soarele ar putea într-un punct de cotitură în variabilitatea sa. Conform specialiștilor, acest punct de cotitură este momentul în care o catastrofă majoră se va abate pe planeta noastră.

Catastrofa nu este una apocaliptică, ci se va manifesta sub forma unei pene de curent, care va cufunda în întuneric lumea occidentală pentru o perioadă care o să varieze între câteva luni și câțiva ani. Bineînțeles că omenirea nu este încă pregătită pentru a putea anticipa momentul în care Soarele va dezvolta momentul său critic, dar cu toate acestea numeroase studii realizate de cei mai renumiți specialiști din întreaga lume sugerează același lucru: va veni clipa în care nenorocirea se va abate asupra Terrei.

Furtunile solare, cât și exploziile de același gen, sunt cele care se fac vinovate de radiația care se abate asupra Pământului. În cazul în care forța radiațiilor depășește un anumit nivel, ele pot penetra mantaua de protecție a planetei și astfel întreaga rețea de alimentare electrică va fi stricată.

Specialiștii sugerează că în ultima perioadă activitatea solară a crescut substanțial, motiv pentru care se crede că există posibilitatea ca punctul de cotitură se nu fie chiar atât de departe precum ne-ar plăcea să credem. Anul trecut au existat 2 astfel de explozii solare, dar planeta noastră a fost norocoasă și a trecut cu bine prin momente care s-au crezut a fi dificile. Oamenii de știință susțin că acest noroc nu poate să meargă la infinit și că într-o singură zi întreaga civilizație va fi întoarsă în Evul Mediu, iar progresul științific se va dovedi inutil.

Loading...

Solar-flare-2012

În clipa în care omenirea va crea energia electrică doar cu ajutorul panourilor solare, atunci putem spune că este momentul în care furtunile solare nu vor mai fi o amenințare la adresa civilizației. Pentru că motivele sunt variate, prezentul este mai sumbru decât ne imaginăm și chiar dacă avem tehnologia necesară, electricitatea produsă de panourile solare este considerată un moft.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și