APOCALIPSA REDATĂ DE FRESCA ROATA LUMII DIN ȘCHEII BRAȘOVULUI

Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului este un pol spiritual în jurul căruia a supraviețuit românismul. Edificiul are multe taine, unele dintre ele nedeslușite până astăzi. În turla cea mare a bisericii, lângă cruce, se găsește un glob de aur.

Globul nu este un obiect de decor. În interiorul său au fost păstrate documente vechi lăsate spre știința generațiilor următoare. Nu știe nimeni ce conțin acele hrisoave. Au fost scoase de două ori la lumină dar, secretul lor a rămas pecetluit. Se spune că unul dintre manuscrise este de o importanță majoră pentru români.

Documentul a fost redactat de către Radu Tempea, cronicarul care a scris istoria bisericii, în anul 1742. La momentul scrierii documentului, Tempea era diacon.

În anul 1887, biserica a fost renovată și muncitorii, la îndemnul preotului, au dat documentul preotului care l-a copiat. Preotul a păstrat secret conținutul documentului.

În anul 1946, s-a făcut o nouă renovare a bisericii, manuscrisul a fost citi și copiat, după care a fost așezat în globul de aur.
Până în anul 1965, ușa care duce la turn a fost zidită. Când zidul a fost spart a fost descoperită o adevărată comoară. Peste 3000 de cărți, 30000 de documente, sute de tablouri, toate manuscrisele lui Andrei Șaguna.

A mai fost descoperit un manuscris din secolul al XI-lea care atestă că românii erau pe aceste meleaguri, spulberând ipotezele unor istorici. Toate aceste documente au fost ascunse de teama comuniștilor. Ele au fost elaborate de preoți și este cunoscută relația dintre comuniști și Biserică.

În această biserică există o frescă care se numește Roata lumii. Ea reprezintă Apocalipsa care va avea să se producă din cauza inversării polilor magnetici ai Pământului.

În biserică există un loc unde se află această frescă și de mai bine de zece ani, accesul vizitatorilor este interzis. Acolo sunt reprezentate 13 scene ale Apocalipsei. Mai există o altă frescă care prezintă explozii solare și inversarea polilor magnetici.

Fresca Roata lumii redă o scenă unică a Pământului. Soarele are o reprezentare la fel de neînțeleasă. În mijlocul lui se află un triunghi echilateral care încadrează ochiul lui David, care aruncă pe Pământ raze ucigătoare.

Pământul este o sferă susținută de patru personaje, doi bărbați și două femei, de rase diferite, care vor să urnească Pământul și să-l dea peste cap.
În anul 1741, când pictorul Ioan Hranite a realizat aceste fresce, Vaticanul nu recunoscuse oficial că Pământul se rotește în jurul Soarelui. Pictorul a redat un fenomen științific în freștele bisericești.

ROATA LUMII DIN ȘCHEII BRAȘOVULUI - APOCALIPSA REDATĂ DE FRESCA ROATA LUMII DIN ȘCHEII BRAȘOVULUI

Fresca din Schei este un semn de întrebare care a tulburat pe mulți cercetători și teologi. Poate că și din această cauză accesul publicului este interzis în zona unde sunt aceste picturi.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns