APOCALIPSA INFORMATICĂ POATE SĂ DISTRUGĂ LUMEA

Peste 3000 de angajați ai gigantului american Google se opun începerii proiectului Maven, proiect comandat de Pentagon. Puține informații se cunosc despre acest proiect, însă, pe surse, s-a aflat că va fi creată o inteligență artificială care va fi utilizată în conflictele militare.

Cu ajutorul acesteia vor putea fi doborâte avioane, drone și chiar sateliți. Proiectul va fi realizat de Google și compania Alphabet. Cei 3000 de angajați Google au trimis o scrisoare președintelui companiei Alphabet, în care au cerut lămuriri cu privire la acest proiect și stoparea lui în condițiile în care vor fi implicații în situații de război.

Conform cotidianului New York Times, acest demers al angajaților Google a readus în discuție un conflict care s-a declanșat în Coreea de Sud, unde Institutul de Știință și Tehnologie a derulat proiecte cu implicare directă în războaie. În acea perioadă, 50 de cercetători din 30 de țări au semnat o scrisoare de protest, în care atrăgeau atenția că implicarea inteligenței artificiale în conflicte militare, poate duce la o catastrofă mondială.

Elon Musk vs Google

Elon Musk, președintele companiei SpaceX, susține demersul făcut de angajații Google. El a declarat că există un risc major în situația în care sunt implicații roboții în informatică și mai ales în conflicte militare. În scurt timp, un informatician va fi depășit în munca sa de un robot. Datele dintr-un server vor fi la dispoziția acestuia și le va utiliza în mod haotic, necontrolabil. Va veni ziua în care roboții vor ucide oameni și noi nu vom putea reacționa.

Terminator, o realitate

Un grup de cercetători de la Universitatea Standford a publicat un articol în care susțin că până în anul 2030, inteligența artificială va conduce lumea. Un supercomputer, pe care ei l-au numit Terminator, va decide soarta umanității.

Ce este inteligența artificială? Progres sau coșmar?

calculatorul

Primele consecințe sunt vizibile. În marile companii, supercomputerele au înlocuit munca a sute de mii de angajați. Pe măsură ce populația globului crește, locurile de muncă bine plătite sunt înlocuite de inteligența artificială. În câțiva zeci de ani, vor rămâne disponibile numai muncile care nu necesită inteligență. Planeta noastră a devenit prea mică pentru umanitate.

Loading...

În momentul în care omul nu mai poate controla virușii informatici, aceștia pot crea monștri. Apocalipsa informatică poate să distrugă omenirea.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și