Apocalipsa în 4 pași! Viitorul omenirii este incert

Apocalipsa în 4 pași! Viitorul omenirii este incert

Într-un comunicat, NASA avertizează asupra pericolului generat de aurorele boreale. Imaginile sunt spectaculoase, dar aurorele boreale pot face ravagii pe Pământ. Ele se prezintă sub forma unei spirale uriașe, luminoase și viu colorate.

NASA avertizează asupra faptului că există posibilitatea ca în cazul unei erupţii solare puternice, particulele încărcate energetic să distrugă sistemele de comunicaţii din lume. Un astfel de eveniment a avut loc în anul 1859 și a fost numit evenimentul Carrington. Curenţii au fost atât de puternici încât au distrus cablurile de telegrafie.

În anul 1859, omenirea a fost martora celei mai puternice furtuni solare înregistrată vreodată. Dacă un astfel de fenomen s-ar produce în zilele noastre, omenirea ar avea nevoie de 10 ani ca să se refacă. În plus, toți sateliţii de pe orbita Pământului ar fi distruși.

Evenimentul din anul 1859, a debutat în data de 1 septembrie, moment în care soarele a erupt puternic. Noaptea au apărut pe cer aurore de culoare roșie, verzi și violet care au făcut ca noaptea să poți citi ziarul. Aurorele au străluci deasupra Cubei, a insulelor Bahamas, Jamaica, El Salvador și Hawai.

În anul 2015, a avut loc o furtună solară care a întrerupt activitatea sateliţilor și a sistemelor GPS timp de 10 minute. Omenirea este în totalitate dependentă de tehnologie, ori în câteva secunde, soarele ar putea distruge totul.

Suprafața solară este o masă circulară de plasmă încărcată cu particule de mare energie. O parte a acestora evadează și se deplasează în spațiu sub forma vânturilor solare. Acești curenţi transporta miliarde de tone de plasmă sub forma unei mingi de foc. Dacă o astfel de emisie ar lovi câmpul magnetic al Pământului, rezultatul ar fi devastator.

Pătrunderea plasmei în atmosfera terestră ar schimba configuraţia câmpului magnetic al Pământului, eveniment care ar induce curenţi în cablurile de tensiune ale centralelor electrice. Un astfel de eveniment s-a produs în Canada, în anul 1989, când 6 milioane de oameni au rămas fără electricitate.

Conform unor estimări, un astfel de curent plasmatic ar putea distruge în 90 de secunde 300 de transformatoare cheie care ar lăsa fără electricitate 130 de milioane de persoane. Din acel moment, ar începe numărătoarea inversă pentru omenire.

Apocalipsa în patru pași

Sistarea alimentarii cu apă potabilă.

rp_apocalipsa.jpg

Încetarea oricărei forme de transport electric asistat.

Rafturile magazinelor vor fi goale.

Generatoarele ar putea funcționa timp de 72 de ore.

Această stare poate dura luni sau ani de zile. Pe lângă victime, această catastrofă ar cost omenire 2000 de miliarde de euro. Cele mai expuse tari la un asemenea pericol sunt Suedia și Norvegia.

CATEGORIES
Share This
>