Take a fresh look at your lifestyle.

Apa la PET este otrăvitoare

Un studiu indică faptul că apa sau orice altă băutură care a este îmbuteliată în recipiente de plastic, denumite și PET-uri, sunt toxice pentru organism.

Martin Wagner și colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, împreună cu o echipa de cercetători de la Institutul Federal de Hidrologie, au elaborat un amplu studiu prin care au dovedit că organismul uman este supus unor serii de pericole atunci când există consum de alimente care sunt ambalate în plastic. Cercetătorii au studiat în principal plasticul folosit pentru producerea PET-urilor și îmbutelierea apei minerale sau plate.

Rezultatul este unul fantastic și incredibil pentru că apa atunci când intră în contact cu plasticul se contaminează, iar specialiștii au descoperit peste 24.000 de chimicale care s-au transferat de la plastic în apă. Acestea au ajuns în apă prin simplul contact cu plasticul, iar apa odată băută, chimicalele ajung în organism unde pot provoca diverse afecțiuni.

Rezumatul studiului publicat explică faptul că 13 dintre cele 18 produse cu apa îmbuteliată care au fost testate au prezentată activitate antiaterogenă “semnificativă”, în timp ce 16 din 18 mostre au fost găsite că inhibând receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. În plus, celelalte 24 520 de chimicale în cantităţi minuscule în afară de DEHF (substanță chimică care conferă sticlelor flexibilitate) au fost şi ele identificate ca prezentând activitate antagonistă, ceea ce înseamnă că şi ele sunt dăunătoare sistemului hormonal.

Echipa de cercetători a atras atenția că DEHF nu este singura substanță care pune în pericol sănătatea omului, ci mai sunt și altele. Aceste chimicale acționează în principal asupra sistemului endocrin și astfel secreția de hormoni este influențată în mod dramatic.

pet

Loading...

Cu toate că cercetătorii atrag atenția cu privire la pericolele care ne pândesc atunci când consumăm apa îmbuteliată în sticlele de plastic, se pare că autoritățile din întreaga lume ignoră cu desăvârșire acest aspect. Acest comportament trebuie să-i influențeze pe consumatori, care trebuie să evite consumul apei sau oricăror băuturi care au fost ambalate în recipiente de plastic.

loading...

Comentariile sunt închise.