Apa de izvor, izvorul de sănătate și leac pentru dureri

Apa de izvor, izvorul de sănătate și leac pentru dureri

Apa de izvor este un cadou pe care natura i l-a făcut omului. Cu apa de izvor se pot trata numeroase afecțiuni, dar este și un adevărat tonic pentru corpul uman. Conferă energie, vigoare și putere, așa numai cum numai munții le au. Apa de izvor, consumată cu regularitate, este un panaceu.

Izvoarele sănătăţii

A bea apă sănătoasă este cea mai bună metodă de împrospătare a trupului şi a minţii. Apa pură de izvor este elixirul tainic al vieţii, organismul nostru este „programat“ să „se înţeleagă“ cel mai bine cu apă izvorâtă din inima naturii. Mai există şi alte feluri de apă, dar numai cea de izvor e medicament.

Banală apa de robinet ne îmbolnăveşte lent, dar sigur. Apa de izvor ne căleşte şi ne dă energie. Când mergeţi în drumeţii şi treceţi pe lângă un izvor, luaţi apa naturală în canistre. Dar, atenţie, dacă vreţi să începeţi o cură cu apă de izvor, aceasta trebuie să provină din surse nepoluate, să nu fie mai veche de 5 zile (cel mult 7, dacă e păstrată la frigider, în recipiente închise) şi să fie colectata în sticle foarte curate. Cele mai bune izvoare sunt cele din zona de munte, din mijlocul pădurii, departe de cărările bătute de turişti. Iar vasele ideale pentru păstrarea apei sunt cele din lut ars.

Un pahar, dis-de-dimineaţă

Câtă apă trebuie să bem? Medicii spun că organismul are nevoie de cel puţin 1,5 litri pe zi. Pe timp de iarnă, cantitatea poate fi mai mică, dar vară se poate dubla. De asemenea, persoanele care fac eforturi fizice mari, care transpira abundent sau au febră, trebuie să consume mai multă apă. Vârstnicii, hipertensivii şi cei cu probleme renale severe se vor opri la 1,5 litri. în ce condiţii e recomandată cura cu apă? în mod normal, nu există recomandări pentru o situaţie anume, apa de izvor poate fi băută oricând, oricât cere organismul.

Dar cele mai indicate cazuri sunt acelea când organismul este îngreunat de excesele alimentare şi în timpul postului. Apa spala toxinele, purifica organismul, revitalizând activitatea fiecărui organ. De aceea, cura cu apa e indicată ca tratament pentru anumite disfuncţii, în special digestive. Ce aveţi de făcut? Doar atât: să beţi apă. începeţi cu un pahar băut dimineaţa, pe stomacul gol. Lichidul trebuie să fie la temperatura camerei. Pe parcursul zilei, se beau câte un pahar, din oră în oră, până la cantitatea de 1,5 litri.

Leac pentru durere

Consumul de apă de izvor are un efect foarte bun asupra digestiei, elimina constipaţiile şi iritaţiile colonului, reduce incidenta bolilor reno-urinare, a alergiilor, precum şi a bolilor de uzură (guta, reumatism, afecţiuni vasculare). Durerile gastritei, duodenitei şi arsurile trebuie tratate cu o cantitate suplimentară de apă.

Loading...

Apa este, probabil, cea mai eficientă substanţă care poate reduce durerea. Durerile dispeptice sunt semnul deshidratării, al nevoii acute de apă a organismului. Dacă după administrarea apei durerea dispare, împreună cu o alimentaţie adecvată, ulcerul se poate vindeca de la sine. Colicile intestinale resimţite în partea din stânga jos a abdomenului sunt adesea asociate constipaţiei, ea însăşi cauzată de deshidratare. Cu o cantitate suplimentară de apă, problema e rezolvată.

Rezultate spectaculoase

După o zi de cura cu apă de izvor se vindecă durerile de cap şi constipaţia, iar tusea se ameliorează. După numai două zile, durerile de stomac, hiperaciditatea, gastrita nu ne mai supără. După un tratament de o săptămână cu apă curată, se ameliorează până la dispariţie bolile uro-genitale şi reumatismul.

După o lună, dispare hipertensiunea, iar
diabetul şi cancerul în faze incipeinte se ameliorează considerabil. După trei luni de cura cu apă naturală, tuberculoza pulmonară, paralizia se vindecă. E uimitor, dar aceste rezultate miraculoase au fost obţinute în nenumărate cazuri, încă din antichitate. În timpul curei, e bine ca alimentaţia să fie lacto-vegetariana şi mai puţin sărată. Iar seara, să nu se mai mănânce după ora 19. După fiecare pahar de apă, e bine să faceţi o pauză de o oră până mâncaţi. Principala regulă: cura nu trebuie întreruptă, mergeţi mai departe, nu vă opriţi la jumătatea drumului.

Baia în apă de munte

Izvoarele naturale sunt surse de sănătate nu numai prin apă de băut. Scăldatul în apă curată a râurilor nepoluate este o metodă de vindecare. Desigur, nu în anotimpul rece. Dar vara, când aveţi ocazia, nu ezitaţi să faceţi o baie dimineaţa, sau, dacă apa e prea rece, aproape de vremea prânzului. Nu trebuie să staţi mult în apă, după ce ieşiţi, pielea trebuie frecata energic cu prosopul aspru. Totul durează 4-5 minute. După care, se fac mişcări de înviorare. Spălarea se face fără săpun, doar cu apă de munte. Dincolo de rolul igienic, acest procedeu este şi o metodă redutabilă de întărire a organismului şi de vindecare. Se spune că unul dintre secretele longevităţii şi sănătăţii de invidiat a oamenilor de la munte este spălarea de dimineaţă în apă de izvor sau de fântână. Scăldându-ne în apă de munte scăpăm de următoarele probleme: circulaţie periferică deficitara, sensibilitate la frig, deficienţe imunitare, sensibilitate la infecţii respiratorii, digestie lentă, obezitate, celulită, îmbătrânire prematură a pielii, depresie, astenie.

Mersul pe pietrele de rău

Tot apele de munte sunt şi cei mai buni maseuri. Mersul pe pietrele de pe fundul albiei este o metodă de reflexoterapie naturală. Masajul asupra zonelor reflexogene din talpa este puternic şi complet. După 10-20 de minute de plimbat pe pietrele rotunjite, vom încerca senzaţii dureroase, dar suportabile. Acesta este un semn că în acele zone, s-au deblocat depozitele de toxine, fiind puse în circulaţie.

După plimbare, vom lua ciorapi şi încălţăminte călduroasă şi vom evita frigul la picioare. Există o listă foarte lungă de boli care se tratează prin această metodă: colita, constipaţia, balonarea, cistite, uretrite, anexite, sechele ale paraliziilor, migrene, sterilitate, incontinenta urinara, tulburări de menopauza. Băile reci la picioare sau ale întregului corp sunt contraindicate persoanelor suferinde de boli respiratorii, mai ales infecţioase, probleme cardiace în stadii grave, accidente vasculare recente, ciclu menstrual (mai ales în prima zi), slăbiciune fizică accentuată.

La o cană cu apă minerală

Tot din natura izvorăsc şi apele minerale, garanţi ai sănătăţii încă din cele mai vechi timpuri. Începând cu Roma Antică, apele minerale erau căutate pentru cure interne, dar şi externe. Consumul de apă minerală vindeca sau ameliorează boli digestive, normalizează funcţiile gastrointestinale, acţionează în procesele inflamatorii ale aparatului uro-genital. Apele carbogazoase îmbunătăţesc peristaltismul stomacului şi intestinului, măresc sau scad, după caz, aciditatea gastrică, stimulează circulaţia la nivelul stomacului şi al ficatului. Extern, apă minerală este utilă pentru cei cu afecţiuni ale aparatului locomotor sau ale cailor respiratorii, reumatism. Totuşi, apele minerale sunt acuzate că favorizează hiperaciditatea. Pentru evitarea acestei probleme, trebuie respectate anumite reguli. Persoanelor ce ţin un regim strict în privinţa sării nu le este indicată cura cu ape minerale. Şi mai ales, trebuie evitată confuzia între sifon, apa carbogazoasa (apa de izvor tratată cu dioxid de carbon) şi apă minerală veritabilă, ultima fiind singura apă cu virtuţi terapeutice.

Pentru sănătate şi frumuseţe

Adevărata apă minerală carbogazoasa este cea îmbogăţită cu bioxid de carbon în adâncurile pământului şi ieşită la suprafaţă sub forma izvoarelor. Numai cine nu a gustat o apă minerală direct de la izvor nu ştie adevăratul gust al acestui lichid.

Apa de izvor

Pentru terapie, sunt recomandate apele minerale direct de la izvor. Alături de dioxidul de carbon natural, ele mai conţin şi minerale, responsabile de efectele uneori miraculoase în vindecarea unei game largi de boli. în România, se găsesc ape minerale dintre cele mai valoroase, cu potenţial terapeutic uriaş. Apele minerale pot acţiona împotriva carentei de săruri minerale, în ele existând mari depozite de calciu, magneziu, fluor.

De asemenea, conţin şi oligoelemente care sunt foarte bine asimilate de organism. O altă funcţie de maximă importanţă a apelor minerale este lichidarea foamei de oxigen la nivelul ţesuturilor, ameliorând rezistenta organismului la boli. Şi în cosmetică, apă minerală este apreciată. Pe lângă băi, măşti şi comprese cu apă minerală, există sprayuri cu apă minerală, care se pulverizează pe faţă, pe mâini şi gât.

Păstraţi apa în vase de argint

Se povesteşte că Cirus păstra rezervele de apă ale armatei sale în vase de argint. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întârzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac. Şi apă sfinţită, pentru a o păstra mai multă vreme, se ţine în vase de argint. Aceasta demonstrează că ionii de argint au efect bactericid. Apa de argint este deci un antibiotic puternic şi natural. Ştiinţific, i se spune argint coloidal.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să păstrăm apa de izvor în vase de argint. Luată zilnic, asigura mai multă energie, vitalitate, vigoare, relaxare, o vindecare mai rapidă şi mai puţine toxine în corp. Unii oameni de ştiinţă suspectează deficienţa de argint ca fiind una din cauzele principale ale cancerului şi a creşterii accelerate a ratei de cancer în zilele noastre. Apa de argint îmbunătăţeşte digestia, regenerează rapid celulele şi ţesuturile vătămate, ajuta la prevenirea răcelii, gripei şi a tuturor bolilor datorate microbilor. în cosmetică, întreţine un ten sănătos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează, cicatricele sunt mai puţin vizibile.

sursa

loading...

Related posts