AOKIGAHARA, locul unde spiritele nu isi gasesc linistea

Aokigahara este o pădure de 35 000 kilometri pătrați, care se întinde la poalele muntelui Fuji. Este o pădure care are o vechime de 1200 de ani. Începând cu anii 50, pădurea a devenit locul unde se produc cele mai multe cazuri de sinucidere, prin strangulare.

Solul acestei păduri este format din lavă. În anul 864, Fuji a erupt zece zile la rând, formându-se o mare cantitate de lavă. În fiecare an, aproape 400 de japonezi își pun capăt zilelor în această pădure. Statisticile arată că în Japonia, anual, peste 40000 de persoane se sinucid. S-au creat multe legende legate de spiritele malefice care bântuie această pădure. Un alt loc preferat de sinucigași este Golden Gate Bridge din San Francisco.
Cu toate acestea, Japonia nu este pe primul loc la sinucideri. Primul loc este ocupat de Rusia, apoi urmează Bielorusia și Letonia.

De ce aleg japonezii acest loc, pentru a se sinucide?

Specialiștii în paranormal vorbesc despre forțe malefice care există în această pădure, despre câmpul magnetic care le atrage. Forțele malefice atrag oamenii şi-i determină să se sinucidă. În anul 1956, a fost în Japonia un adevărat curent, susținut chiar și de către intelectuali, de a muri prin sinucidere, o moarte demnă în cultura japoneză.
Pădurea are un aspect bizar. Lumina soarelui nu pătrunde în interiorul pădurii, iar căile de acces în pădure sunt adevărate labirinturi.

Legendele japoneze vorbesc despre spiritele celor morți care pot fi văzute în pădure. Spiritele celor morți prin violență nu-și găsesc liniștea și nici nu pot trece în altă lume. Spiritele rămân între cele două lumi. În anul 1990, doi paznici ai acestei păduri au descoperit cadavrul unui spânzurat. S-au apropiat de locul faptei și au văzut mai multe fantome care se roteau în jurul sinucigașului. Locuitorii din această zonă susțin că cine se afundă în această pădure nu mai găsește drumul de întoarcere.

Loading...

Busola în această pădure nu indică nordul cu exactitate. Se spune că este o diferență de 90 de grade, față de adevărata poziție a nordului. Multe grupuri de turiști au mers în cerc ore întregi, pentru că busola nu funcționa corect. A fost nevoie de intervenție, pentru ca acești turiști să poată fi recuperați. Specialiștii japonezi au recunoscut că se întâmplă un fenomen straniu. Este vorba de distorsionarea orientării la persoane, dar și la busole.
Terenul în aparență, pare a fi drept. În realitate, sub vegetație se află gropi de până la un metru adâncime, care face înaintarea impracticabilă.

aokigahara

Aokihagara trezește în rândul japonezilor un sentiment de frică. Este considerată locul cel mai blestemat din Japonia.
Spiritele malefice sunt denumite yurei și pot apărea de oriunde. Sunete stranii, strigăte și faptul că yureii nu pot părăsi zona sinuciderii, au făcut din această pădure un loc blestemat. Nimeni din Japonia nu a vrut să investească în această zonă, susținând că afacerile ar fi sortite eșecului. Cei care s-au aventurat în această pădure susțin că există o tensiune maximă care marchează corpul uman. Stările de panică, de epuizare, durerile de cap, toate aceste trăiri au făcut ca tot mai puțini japonezi să se hazardeze în astfel de drumeții.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și