Anuntul care poate schimba viitorul omenirii. Ce se va intampla in urmatorii 6 ani

Elon Musk, fondatorul SpaceX, se pregateste sa schimbe istoria omenirii: „In 6 ani, am putea trimite oameni pe Marte” Elon Musk, fondatorul companiei aerospatiale SpaceX, si-a facut publice planurile de a trimite oamenii pe Marte, el afirmand faptul ca acest lucru ar fi realizabil in 2022, cu 3 ani mai devreme decat se preconiza.

“Vreau sa calatorim pe Marte, sa devina realizabil acest lucru” le-a spus Musk, marti, oamenilor prezenti la Conferinta Aerospatiala din Guadalajara, Mexic, relateaza the Guradian “Alternativa noastra este sa devenim o civilizatie care foloseste transportul spatial, o specie multiplanetara, pentru ca nu putem locui pe Pamant pentru totdeauna, fiindca la un moment dat vom fi in pericol de extinctie.”

Pentru a atinge acest obiectiv, Musk a programat o lansare in mai multe etape și un sistem de transport, inclusiv un propulsor reutilizabil, precum Falcon 9, care a fost prima racheta testata cu succes a celor de SpaceX. Propulsorul și modulul „interplanetar” ar fi aproape la fel de lungi cat doua modele Boeing 747 si ar putea transporta initial pana la 100 de pasageri.

Aceste module ar ramane pe Orbita Pamantului pentru a le asigura combustibilul navetelor interplanetare pentru a realiza calatorii multiple, inclusiv in alte parti ale Sistemului Solar, Lunii sau Saturn.

Acest proiect, potrivit lui Musk, ar costa in jur de 10 miliarde de dolari per persoana. Musk ar realiza un sistem cu ajutorul caruia combustibilul ar putea fi sintetizat pe Marte, din apa si dioxid de carbon, pentru intoarcerea pe Pamant.

Cei de la NASA au oferit un comunicat in care il felicita pe Musk pentru idee: “NASA saluta orice idee cu ajutorul careia putem trece la un nivel tehnologic superior. Suntem foarte incantati de calatoria pe Marte si de faptul ca cineva se gandeste sa solutioneze impedimentele pe care le-ar intampina omenirea pe Marte.

Loading...

viitorul omenirii

NASA sustine ca au facut progrese extraordinare cu privire la dezvoltarea unui plan pentru explorarea planetei Marte.

Sursa: Stirileprotv.roloading...
S-ar putea să-ți mai placă și