Anunnaki, zeii creatori, de peste 3 metri înălțime, cu barbă albă și lungă

Anunnaki, zeii creatori, de peste 3 metri înălțime, cu barbă albă și lungă

Anunnaki, în cultura sumeriană, sunt menționați precum zeii nemuritori, care au coborât din ceruri și au contribuit la procesul de creație al omenirii.

Procesul creației este pus pe seama zeilor. Inițial, aceștia s-au numit Anunnaki sau Anunna, care erau considerați cei mai puternici zei din Anu, adică din ceruri. Mai târziu, percepția sumeriană s-a modificat brusc, și Anunnaki au fost înlocuiți de zeii Igigi. Despre aceștia din urmă s-a spus că ei vin din ceruri, iar Anunnaki din lumea subterană sau a tenebrelor.

În centrul teoriei vechilor astronauți, Zecharia Sitchin plasează un grup mitic numit Anunnaki, ca fiind autorii unui experiment în urma căruia a fost creat omul. Din propriul ADN și din cel al lui Homo Erectus a fost creat omul, sclavul perfect pentru muncile fizice de care aveau nevoie. Adepții acestei teorii au numit Anunnaki, Dumnezeul creator.

Mitul lui Atrahasis

În mitul lui Atrahasis se afirmă că, înainte de crearea omului, zeii trebuiau să lucreze pentru a trăi. Acesta a fost motivul principal pentru care Anunnaki i-au creat pe Igigi. Acesti zei din urmă erau de fapt servitorii creatorilor, dar într-o zi ceva s-a întâmplat iar Igigi s-au răzvrătit și au refuzat să mai lucreze pentru Anunnaki.

Anunnaki

Fiind într-o ipostază ingrată, Anunnaki au fost nevoiți să-l trimită pe Enki pe Terra pentru a crea un nou tip de servitori. Misiunea lui ENki a fost una relativ ușoară, pentru că el a creat omul. Marduk a împrțit lumea  în cer și pământ și astfel oamenii au apărut cu misiunea de a-i hrăni pe zei. Anunna, recunoscător lui Marduk, a fondat Babilonul și a construit un templu în onoarea sa, numit Esagila.

Mitul lui Ghilgameș

Muntele Hermon este situat la granița dintre Siria și Libia. Are o înălțime de 2814 metri și este considerat lăcașul lui Ghilgameș, personajul plin de înțelepciune, cel care cunoștea cu mulți ani înainte, că Potopul biblic se va produce și va aduce o catastrofă pe Pământ.

Ghilgameș este considerat înțelepciunea ancestrală. El a fost al V-lea rege al dinastiei Ourouk, care în domnit în perioada 2800-2600 î.Hr. Textele sanscrite îl prezintă pe Lugalbanda ca fiind tatăl său, un mare preot trimis de Dumnezeu pe Pământ.

Ghilgameș este prezentat ca fiind un personaj impozant care impunea prin fizicul și forța sa. Conform documentelor descoperite la Marea Moartă, Ghigameș avea o înălțime de peste 5 metri și o forță fizică impresionantă.

În Vechiul Testament, este redată lupta dintre evreii conduși de Moise și Og un rege cu dimensiuni impresionante.
În textele mesopotamiene, Anunnaki sunt prezentați ca fiind vechii gardieni, ale căror progenituri s-au retras în lumea subterană.

În anul 1880, George Smith a publicat petru prima dată traducerea celei de a 11-a tăblițe de lut din Epopeea lui Ghilgameș. În scrierile sumeriene se observă o preocupare pentru interesul de dincolo de moarte. Omul, după nașterea sa, este aruncat într-o mare aventură inițiatică care sfârșește cu cu drama neputinței învingerii efemerului.

În cultura sumeriană, procesul creației este pus pe seama zeilor. Inițial, aceștia s-au numit Anunnaki sau Anunna, care erau considerați cei mai puternici zei din Anu, adică din ceruri. Mai târziu, percepția sumeriană s-a modificat brusc, și Anunnaki au fost înlocuiți de zeii Igigi. Despre aceștia din urmă s-a spus că ei vin din ceruri, iar Anunnaki din lumea subterană sau a tenebrelor.

Au ajutat la dezvoltarea omului?

Thomas Huxley, om de știință, afirma că în acea perioadă, homo erectus s-a transformat în homo sapiens, mărimea creierului uman a crescut considerabil, într-o perioadă foarte scurtă. Huxley considera că o asemenea trecere nu se poate produce decât la un interval de câteva milioane de ani. El concluziona, cineva sau ceva au intervenit.

Timp de mai bine de un milion de ani, forma fizică a oamenilor a rămas neschimbată., pentru ca, peste noapte, să apară homo sapiens.
Potrivit credinței sumeriene, prima femeie care a născut un prunc provenea din Africa.

Anunnaki

Celebrul om de știință Douglas Wallace a comparat ADN-ul a câtorva mii de femei și a ajuns la concluzia că acestea proveneau dintr-un singur strămoș feminin african. A fost studiat ADN-ul a mii de femei, de origini rasiale diferite, provenind din zone geografice diferite și toate acestea aveau un strămoș feminin comun.

Textele sumeriene vorbesc despre atotputernicul Anu care avea doi fii, Enki, care l-a creat pe homo sapiens și Enlil, fratele său vitreg, care mai târziu devin rivali, în dorința de a stăpâni pământul. Războaiele dintre cei doi au distrus orașele Sodoma și Gomora, localizate în sudul Mării Moarte, unde nivelul de radioactivitate rămâne până astăzi cu mult peste media obișnuită.

Anunnaki și secretele lor

Termenul de Anunnaki a apărut pentru prima dată în 1964, atunci când Leo Oppenheim a publicat cartea Ancient Mesopotamia. La începutul anilor 1970, Zecharia Sitchin a dezvoltat mitul Anunnaki și o sumedenie de noi informații au ieșit la iveală. În acest fel, Sitchin a fost primul autor, care a susținut ideea că Anunnaki au venit de pe o planetă, numită Nibiru. Această experiență s-a produs în urmă cu peste 450.000 de ani, când ființele înalte de aproximativ 3 metri, cu piele albă și barbă deasă, au pus piciorul în Mesopotamia.

Cu ajutorul ingineriei genetice, au creat omul, pe care, inițial, l-au folosit în scopuri proprii. Principala îndeletnicire a omului a fost să le asigure zeilor un trai cât mai confortabil, dar și mâncare. Nu se poate spune cu exactitate cu ce fel de mâncare se hrăneau zeii, dar există posibilitatea ca aceasta să nu fie de ordin material.

Sitchin a afirmat în cărțile sale că locuitorii de pe Nibiru aveau abilitatea de a călători în spațiu și de a dezvolta inginerie genetică acum 450.000 de ani. Mai mult de atât, ei au lăsat oamenilor mici indicii, prin diferite zone ale globului, cu privire la opera lor. Aceste indicii se regăsesc în construcțiile megalitice, care sunt imposibil de explicat și în ziua de astăzi.

“Marea Adunare a Anunnaki”, în esență Arborele Familiei al clasei conducătoare (sauZeii și Zeițele” din Textele Sumeriene) este dată de Laurence Gardner, Genesis of the Kingdom of Geail, Bantam Press, New York, 1999 :

Ce s-a întâmplat cu acești zei? De ce au plecat pentru totdeauna de pe Terra? Încă mai există și dacă da, atunci se vor mai întoarce pe Terra? La aceste întrebări nu se poate răspunde în prezent, dar poate viitor ne va deschide noi perspective cu privire la această istorie a omenirii.

Au părăsit planeta înainte de Potop

Toate culturile lumii conțin referiri la Marele Potop. Tăblițele sumeriene nu fac excepţie. Sitchin, traducătorul acestor texte susține că în timp ce Anunnaki au părăsit planeta în navele lor zburătoare, pământul se acoperea de ape care au distrus totul.

Este incontestabil faptul că între anii 11000 și 4000 î.Hr., pe pământ s-a produs o catastrofă greu de imaginat, sau poate un lanț de catastrofe. Dovezile biologice și geologice care susțin această teorie sunt copleșitoare.

Lor li se adaugă legendele din majoritatea culturilor. Unele relatări descriu o căldură mare care a adus apa mării în stare de fierbere, munții erau în fierbere, soarele și luna dispăruseră, ploi cu gheață și pietre, alunecări de teren, cerul parcă se prăbușise, pământul se scufunda.

Textele vechi chinezești descriu cum pilonii care susţineau cerul s-au prăbușit, pământul s-a înclinat spre nord vest, soarele și luna s-au apropiat de pământ. Steaua nordului și cea a sudului și-au inversat pozițiile, pe pământ au căzut bucăți mari de piatră care au distrus totul.

Anunnaki

Se crede că cele două continente, Mu și Atlantida s-au scufundat în acea perioadă. Insulele Azore sunt o rămășiță a continentului Atlantida și sunt situate în mijlocul crestei atlantice, un lanț muntos care face legătura cu o linie de fractură ce înconjoară întreaga planetă pe o distanță de 72000 km.

Nisipul prelevat de la o adâncime de 6 km atestă că actualul fund al mării a fost situat deasupra nivelului apelor. Odată cu scufundarea Atlantidei s-a scufundat și o masă de pământ, numită Apalahia care făcea legătura între ceea ce numim astăzi Europa, America de Nord, Islanda și Groenlanda.

Lânga Bimini, un loc situat în interiorul Triunghiului Bermudelor au fost descoperite ziduri, drumuri, piramide scufundate.

Munții Himalaya, Anzii și Alpii au atins actuala înălțime acum 11000 de ani, după producerea acestei catastrofe. În întreaga regiune se găsesc fosile de animale și de pești.

20 de lucruri despre Anunnaki

1. Cea mai populară semnificație a cuvântului Anunnaki în sumeriană sanificăcei care au coborât din cer”. Este limpede că Annunaki au venit din îndepărtatul universului cu un scop precis.

2. Adam în ebraică înseamnă om, Adamu în sumeriană semnifică primul om, cel creat de Anunnaki pentru munca în mină.

3. Anunnaki au venit de pe Nibiru, care se pare că ajunge în punctul cel mai apropiat de Terra o dată la 3600 de ani. Interesul extratereştrilor au fost minele de aur și pentru că nu avea cine să le exploateze atunci l-au creat pe Adamu.

4. Potrivit unor tăblițe descoperite recent, Anunnaki erau copiii sau creația a doi zei supremi, frate și soră, Anu și Ki.

5. Interesant este că Anunnaki apar în povestea creației babiloniană Enuma Elish, dar și în epopeea lui Ghilgamesh, atunci când este relatat Potopul.

6. Există patru zei primari: Anu, Enlil, Enki și Ninhursag în tradiția sumeriană.

7. Anu este considerat zeul suprem. Tatăl și stăpânul întregului Univers. Dumnezeul care știe tot ce se petrece. Restul sunt doar creația sa.

8. Interesant este că Anu era reprezentat în cosmologia sumeriană precum o cupolă care acoperă întreaga planetă. Să fie vorba despre energie pură sau altceva?

9. Un alt fapt bizar descoperit în mitologia sumeriană este că Anunnaki sunt confundați cu cei mai tineri zei din Univers, Igigi.

10. Cu toate acestea Igigi au fost folosiți precum sclavi de Anunnaki, chiar înainte ca omul să fie creat.

Anunnaki

11. Se crede că Anunnaki stă la baza creației oamenilor de pe Terra. Cel puțin așa credeau sumerienii, mai mult de atât, se pare că există dovezi clare că Anunnaki a acționat în planul creației pe mai multe continente de pe glob.

12. Planeta Nibiru este cunoscută ca fiind a XII-a planeta a Sistemul Solar şi i se mai spune şi Planeta cu 50 de nume, tocmai fiindcă se regăseşte în foarte multe tradiţii cum ar fi cele sumeriene, akkadiene, babiloniene, mesopotamiene, indiene, chineze şi ale altor popoare.

13. Lângă Bagdad s-a găsit o bibliotecă cu plăcute din lut. Interesant este faptul că pe una dintre aceste plăcuţe se regăseşte reprezentat un “Zeu Soare” care coboară pe pământ iar pe fundal se poate observa Sistem solar unde, între Marte şi Jupiter, se poate observa această planetă.

14. La data de 16 ian. 2012, telescopul din Antarctica a reperat prezența unui punct foarte luminos în spaţiu, destul de departe de planeta Pluto, dar care are o traiectorie extrem de ciudată, care le-a atras atenţia fiind similară cu cea cunoscută de oameni ce o are Nibiru.

15. Încrucişând genele extraterestre cu cele ale omului primitiv, Anunnaki ar fi creat o rasă hibrid, mai avansată, care ar fi putut să le asculte ordinele. Berossus, un preot sumerian, a menţionat, potrivit tăbliţelor cu inscripţii sumeriene, că zeii i-ar fi învăţat pe oameni cum să depăşească pragul de animal, învăţându-i despre matematică, medicină şi astronomie, punând bazele marii civilizaţii sumeriene.

16. Nibiru apare si in reprezentări grafice din vechiul Egipt, precum si la evrei sub forma unui disc înaripat. Astăzi ne poate uimi faptul ca orbita sa eliptica are forma unor aripi deschise.

17. Majoritatea popoarelor din antichitate asociau venirea acestei planete in galaxie si apropierea ei de Terra cu schimbarea unei epoci si mari catastrofe naturale.

18. Enki era atât savant, cât şi inginer. La comanda lui, mlaştinile de pe partea de nord a malului Golfului Persic au fost secate, în locul lor fiind construite şanţuri şi sisteme de irigaţii, iar cursurile fluviilor Tigru şi Eufrat au fost unite printr-un sistem de canale.

19. „Să facem om după chipul nostru, după asemănarea noastră…” aşa a decis Adunarea generală Anunnaki.

20. Caduceul, şerpii încolăciţi, străvechi simbol sumerian, reprezintă, de fapt, moleculele de ADN

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)