Anunnaki, zeii creatori, de peste 3 metri înălțime, cu barbă albă și lungă

Anunnaki, zeii creatori, de peste 3 metri înălțime, cu barbă albă și lungă

În cultura sumeriană, Anunnaki sunt menționați precum zeii nemuritori, care au coborât din ceruri și au contribuit la procesul de creație al omenirii.

În cultura sumeriană, procesul creației este pus pe seama zeilor. Inițial, aceștia s-au numit Anunnaki sau Anunna, care erau considerați cei mai puternici zei din Anu, adică din ceruri. Mai târziu, percepția sumeriană s-a modificat brusc, și Anunnaki au fost înlocuiți de zeii Igigi. Despre aceștia din urmă s-a spus că ei vin din ceruri, iar Anunnaki din lumea subterană sau a tenebrelor.

Mitul lui Atrahasis

În mitul lui Atrahasis se afirmă că, înainte de crearea omului, zeii trebuiau să lucreze pentru a trăi. Acesta a fost motivul principal pentru care Anunnaki i-au creat pe Igigi. Acesti zei din urmă erau de fapt servitorii creatorilor, dar într-o zi ceva s-a întâmplat iar Igigi s-au răzvrătit și au refuzat să mai lucreze pentru Anunnaki.

Fiind într-o ipostază ingrată, Anunnaki au fost nevoiți să-l trimită pe Enki pe Terra pentru a crea un nou tip de servitori. Misiunea lui ENki a fost una relativ ușoară, pentru că el a creat omul. Marduk a împrțit lumea  în cer și pământ și astfel oamenii au apărut cu misiunea de a-i hrăni pe zei. Anunna, recunoscător lui Marduk, a fondat Babilonul și a construit un templu în onoarea sa, numit Esagila.

Anunnaki și secretele lor

Termenul de Anunnaki a apărut pentru prima dată în 1964, atunci când Leo Oppenheim a publicat cartea Ancient Mesopotamia. La începutul anilor 1970, Zecharia Sitchin a dezvoltat mitul Anunnaki și o sumedenie de noi informații au ieșit la iveală. În acest fel, Sitchin a fost primul autor, care a susținut ideea că Anunnaki au venit de pe o planetă, numită Nibiru. Această experiență s-a produs în urmă cu peste 450.000 de ani, când ființele înalte de aproximativ 3 metri, cu piele albă și barbă deasă, au pus piciorul în Mesopotamia.

Cu ajutorul ingineriei genetice, au creat omul, pe care, inițial, l-au folosit în scopuri proprii. Principala îndeletnicire a omului a fost să le asigure zeilor un trai cât mai confortabil, dar și mâncare. Nu se poate spune cu exactitate cu ce fel de mâncare se hrăneau zeii, dar există posibilitatea ca aceasta să nu fie de ordin material.

Loading...

Anunnaki

Sitchin a afirmat în cărțile sale că locuitorii de pe Nibiru aveau abilitatea de a călători în spațiu și de a dezvolta inginerie genetică acum 450.000 de ani. Mai mult de atât, ei au lăsat oamenilor mici indicii, prin diferite zone ale globului, cu privire la opera lor. Aceste indicii se regăsesc în construcțiile megalitice, care sunt imposibil de explicat și în ziua de astăzi.

„Marea Adunare a Anunnaki”, în esență Arborele Familiei al clasei conducătoare (sauZeii și Zeițele” din Textele Sumeriene) este dată de Laurence Gardner, Genesis of the Kingdom of Geail, Bantam Press, New York, 1999 :

Royal-Bloodline-of-the-Anunnaki

Ce s-a întâmplat cu acești zei? De ce au plecat pentru totdeauna de pe Terra? Încă mai există și dacă da, atunci se vor mai întoarce pe Terra? La aceste întrebări nu se poate răspunde în prezent, dar poate viitor ne va deschide noi perspective cu privire la această istorie a omenirii.

loading...

Related posts