ANUL 1972, ANUL ÎN CARE OMENIREA A CUNOSCUT ARHETIPUL TERORISMULUI

ANUL 1972, ANUL ÎN CARE OMENIREA A CUNOSCUT ARHETIPUL TERORISMULUI

În septembrie 1972, la Munchen, Germania, se desfășurau Jocurile Olimpice. La orele 4 dimineața, opt indivizi cu cagule pe față au intrat în satul olimpic și s-au îndreptat spre clădirile unde erau cazați sportivii israelieni.

Au intrat fără probleme în clădire acolo unde sportivii dormeau. A fost un adevărat carnagiu. Pe lângă morţi, nouă sportivi israelieni au fost luați ostateci.

Cei opt teroriști erau de origine palestiniană și doreau un schimb cu autoritățile israeliene. Pentru eliberarea ostaticilor ei impuneau eliberarea a 234 de deținuți palestinieni. Schimbul trebuia să se realizeze la orele 9.30. La orele 10, cele două părți nu căzuseră la un acord.
Peste 900 de milioane de telespectatori care au privit imagini în direct de la locul atentatului au realizat ce înseamnă terorismul. Omenirea se trezea dintr-un somn letargic, Germania fusese luată prin surprindere și nu era pregătită pentru o astfel de situație.

12 ofițeri germani, trăgători de elită, ajung pe unul dintre acoperișul unei clădiri. Pentru că evenimentul era transmis la televizor, teroriștii care se aflau într-o clădire unde erau televizoare erau la curent cu toată strategia germanilor.

Pentru că nu se ajunsese la o înțelegere, atacul terorist fusese revendicat de gruparea Septembrie Negru, aceștia cer două elicoptere care să-i transporte la aeroport unde o aeronava Boeing trebuia să-i aștepte. Destinația era Orientul Mijlociu.

În tot acest timp, 17 ofițeri germani erau ascunși in avionul din aeroport. Cu câteva minute înainte ca elicopterul să ajungă la aeroport, cei 17 ofițeri decid sa părăsească avionul, temându-se pentru viețile lor. S-a spus că a fost un gest de lașitate.

Cei opt teroriști urcă la bordul avionului și constată că nu existau piloți, avionul era gol. Teroriștii execută 11 dintre ostatecii israelieni.

Germanii lansează grenade asupra avionului și cinci dintre cei opt teroriști sunt uciși.

BLACKWATER

Timp de 20 de ani, Germania a refuzat să dea informații cu privire la acest atac terorist. Germania fusese îngenuncheată. Omenirea nu funcționa după valorile europene. Ne întrebăm cât de pregătiți suntem acum, după 45 de ani?

CATEGORIES
Share This
>