ANUL 1968, CELE MAI MULTE APARIȚII DE OZN-URI PE CERUL ROMÂNIEI

ANUL 1968, CELE MAI MULTE APARIȚII DE OZN-URI PE CERUL ROMÂNIEI

În anul 1998, mai multe persoane din România interesate de fenomenele extraterestre au înființat Asociația pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate, ASFAN. Scopul acestei asociații era investigarea fenomenelor extraterestre în România.

De-a lungul timpului, au fost strânse mii de documente referitoare la apariții sau incidente extraterestre. Profesorul Dan Farcaș este unul dintre fondatorii acestei asociații, care timp de mai mulți ani a studiat cronici și documente care fac referire la astfel de evenimente. Prima apariție a unui OZN este relatată într-o cronică din anul 1517, atunci când Mihai Viteazul a asediat Târgoviște care era ocupată de turci.

Despre un fenomen similar a scris și Lucian Blaga în anul 1904, atunci când se afla în Munții Apuseni. Au urmat relatări ale unor piloți și specialiști în radar.

Anul 1968 a fost considerat anul cu cele mai multe apariții de OZN-uri. Cu trei zile înainte de faimoasa apariție a unui OZN deasupra pădurii Hoia Baciu, pilotul unui avion de linie care efectua curse spre Dusseldorf, a raportat că în apropiere de Oradea a observat un OZN. Obiectul se deplasa cu viteză și emitea o lumină verzuie.

La două minute de la semnalarea pilotului român, un alt pilot de pe un avion unguresc al companiei Malev semnala același lucru. S-a estimat că OZN-ul avea o viteză de 14000 km/h. La altitudinea de 6000 de matri, nici un avion nu putea atinge acea viteză.

În septembrie 1968, un alt eveniment avea să se producă. Profesorul universitar Miron Iacob se afla în mașina sa împreună cu alte trei persoane. Cei patru se aflau pe șoseaua dintre Vălenii de Munte și Ploiești. Cei patru au observat un OZN care se îndrepta spre rafinăria Vega. Obiectul zbura la o altitudine de 100 de metri, emitea o lumină albastră și avea lungimea de 4-5 metri.

Loading...

În 19 septembrie 1968, deasupra Clujului a staționat un obiect cu formă piramidală, strălucitor. Martorii au estimat că baza obiectului avea o lungime de 70 metri. Piloții care efectuau curse spre Cluj au afirmat că misteriosul obiect staționa la o înălțime de 7000 metri. Cu toate că era un vânt puternic, obiectul a staționat deasupra Clujului timp de patru ore.

ozn

Obiectul a fost filmat de operatori de la televiziune, dar din motive lesne de înțeles filmul nu a fost prezentat. La câteva zile de la acest eveniment, locuitorii din Brașov și Sighișoara au fost martori la un eveniment similar.

În aceeași lună, cotidianul Neuer Weg publica un articol despre un obiect care a staționat deasupra orașului Bistrița și care a perturbat funcționarea televizoarelor.

loading...

Related posts