ANTIHRISTUL, DINCOLO DE DUMNEZEU

ANTIHRISTUL, DINCOLO DE DUMNEZEU

Numele de Antihrist este asociat de regulă, cu Apocalipsa. În Noul Testament, Antihristul este asociat cu vrășmașul lui Hristos, cu cel pe care îl neagă pe fiul lui Dumnezeu.

Prima formă de întruchipare a Antihristului a fost regele războinic Gog. El reprezenta o creatură pământeană a lui Satana. În textele iudaice întâlnim profeții despre viitor, în care se spune că armatele lui Gog și Magog, simboluri ale răului, vor fi înfrânte de bine și va urma pacea pe pământ.

În Biblie, Antihristul are mai multe nume, Fiul Piezaniei, Omul Păcatului, Fiara. Profetul Daniel face cea mai completă descriere a Antihristului. Este un rege care va trufi deasupra lui Dumnezeu, considerându-se el însuși un Dumnezeu.

El este omul nelegiuirii, fiul pierzaniei. Venirea lui este însoțită de tot felul de semne, de puteri, de minuni mincinoase. El va forma un imperiu efemer al puterii.

Deși în textele biblice Iisus nu spune data exactă a sosirii Antihristului, unii clerici și teologi au stabilit de-a lungul timpului, ziua apariției Antihristului, momentul în care se va da bătălia dintre oștirile lui Iisus și cele ale Antihristului.

Deseori, Antihristul a fost identificat cu un curent anticreștin. În anul 1793, Revoluția Franceză a realizat ceea ce numim decreștinarea. Biserica a fost îndepărtată cu mult dispreț, proclamându-se cultul rațiunii. Mai târziu, au apărut susținători ai ateismului modern, cum ar fi, Schopenhauer, Marx, Darwin.

În anul 1888, Nietszche, înainte să înnebunească, scria cartea Antihristul, în care ridica în slăvi spiritul bărbătesc al păgânismului, dorința de putere.

diavolRegimul comunist a ucis peste 96 milioane de oameni, 65 de milioane numai în China și 20 milioane în URSS. Unii au identificat comunismul cu Antihristul.

De-a lungul istoriei, mai mulți oameni și-au revendicat titlul de Antihrist. Aleister Crowley și-a revendicat acest titlu de Fiara sau 666, președintele Roosevelt, Hitler, Mussolini, Ayatolahhul Khomeini, Henry Kissinger.

CATEGORIES
TAGS
Share This