Antidepresive naturale! Scorțișoara și portocala aduc fericire

Antidepresive naturale! Scorțișoara și portocala aduc fericire

Scorțișoara și portocala ne aduc fericirea. Ele sunt renumite ca fiind afrodiziace naturale și au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri. De asemenea, ele alungă stările de anxietate și depresia.

Antidepresive naturale – Scorțișoara

Scorţişoară e un afrodiziac şi un antiseptic renumit în India. Mirosul uleiului esenţial reglează tensiunea, stabilizează nervii şi revigorează simţurile.

Uleiul de aromaterapie poate ameliora durerile. în uz intern şi extern, are calităţi antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antifungice şi hipoglicemiante. Datorită caracteristicilor sale antimicrobiene poate fi folosit pe post de conservant în locul metodelor tradiţionale.

Intern, se iau 2-4 picături de ulei diluat în miere de 2-3 ori/zi. Extern, se adaugă 10 picături la cadă dizolvate într-un solvent (gel de dus, săpun lichid, spumă de baie).

Uleiul e bun şi pentru masaj, câte 2-3 picături încorporate în ulei de masaj, iar la inhalaţii se pun 8 picături la 100 ml apă fierbinte. Uleiul de scorţişoară e recomandat în infecţii, dezechilibre hormonale, stres. Uleiul de portocale este indicat în stările de stres, depresii şi oboseală.

Are efecte tonice, vitaminizante şi afrodisiace. Intern, e recomandat în tromboflebita, arteroscleroza, obezitate, diaree cronică, digestie dificilă, oboseala, insomnie, spasme musculare, suprasolicitare nervoasă, iar extern ajuta în insomnie, iritabilitate, stări de disconfort psihic, frigiditate, agitaţie.

Loading...

Antidepresive naturale – Uleiul de portocală

Uleiul de portocală, extras din coajă de portocală prin presare la rece, e antihemoragic, antiinfecţios, antispastic, calmant, digestiv, febrifug, fluidifica sângele. în aromoterapie, creează sentimentul de fericire şi de căldură.

ulei de portocale

Are efecte benefice în cazurile de răceală şi gripă, elimina toxinele şi stimulează sistemul limfatic, sprijină formarea de colagen la nivelul pielii.

Uleiul de portocale e util pentru echilibrarea retenţiei de apă şi în cazurile de obezitate. Poate ajuta în constipaţie, dispepsie. Nu trebuie aplicat înainte de expunerea la lumina soarelui pe perioade lungi de timp.

loading...

Related posts