Antibioticele provoacă autism și depresie – studiu

Antibioticele provoacă autism și depresie – studiu

În Danemarca, a fost realizat recent un studiu pe copii și tineri cu vârsta de până în 17 ani care au fost internați în spitale cu boli cauzate de infecții. JAMA Psychiatry, o revistă de specialitate, a publicat concluziile acestui studiu care sunt alarmante.

Subiecții care au fost tratați cu antibiotice au fost expuși unui risc de producere a unor boli mentale, susțin medicii care au tratat pacienții. Antibioticele au afectat bacteriile microbiene intestinale care au generat afecțiuni mentale.

Antibioticele provoacă autism și depresie

Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii danezi după mulți ani de studii. Cei supuși acestor tratamente au suferit de grave forme de depresie, autism sau, mai târziu, de Alzeimer.

Medicii implicați în aceste studii au constatat că există o legătură între comunitatea bacteriană și creier. Una dintre cele mai importante bacterii intestinale se numește GABA și este un compus neuroactiv necesar funcționării sistemului nervos central. Tulburările depresive sunt asociate nivelului redus de GABA.

Utilizarea în exces a medicamentelor conduce la un dezechilibru, la o lipsă de comunicare între intestine și creier.

În Europa, anual, mor 25000 de persoane din cauza consumului excesiv de antibiotice.

În anul 1928, Alexander Fleming inventa penicilina pe care medicina a valorificat-o în antibiotice. Aceasta ucide numai bacteriile care au un sistem de rezistență redus. Cele puternice nu sunt afectate și în consecință, se reproduc generând infecții.

Antibioticele sunt active numai împotriva bacteriilor. Gripa și răceala sunt cauzate de viruși în raport cu care antibioticele nu au niciun efect.

Erorile umane, bacterii și viruși

Unul dintre cele mai securizate laboratoare din lume se află în Louisiana, SUA, unde se studiază cele mai periculoase bacterii din lume. Printr-o eroare umană, patru dintre maimuțele pe care se efectuau teste au reușit să iasă din laborator. A urmat o cursă nebună pentru prinderea lor. Două dintre maimuțe au fost împușcate, iar celelalte două se află în libertate și în prezent.

Cele patru maimuțe erau purtătoare de un bacil extrem de puternic numit Whitmore. Transmiterea bacilului se face prin simplul contact cu solul sau cu apa. Perioada de incubație durează de la o zi la câțiva ani. În această anchetă a fost implicat FBI, care din păcate nu a putut soluționa cu succes ancheta.

rp_virus.jpg

Un alt caz la fel de periculos s-a petrecut în anul 2014, într-un campus din apropierea Institutului de Sănătate din Bethesda, Maryland, unde lucrează 18000 de angajați. Într-o cutie de carton aruncată în incinta institutului au fost descoperite 6 fiole de variola.

La începutul secolului al XX-lea, variola a făcut câteva milioane de victime. Ultima oară, această boală a fost reperată în Somalia, în anul 1977. În prezent, în lume există doar două laboratoare unde sunt conservați viruși vii, respectiv, în Atlanta și Novosibirsk.

CATEGORIES
Share This
>