ANTARCTICA, DESCOPERIRI CARE POT RESCRIE ISTORIA UMANITĂȚII

ANTARCTICA, DESCOPERIRI CARE POT RESCRIE ISTORIA UMANITĂȚII

NASA a lansat acum câteva luni, un program numit Ice Bridge, de mare amploare, care a avut drept scop cercetarea calotei glaciare.

Operațiunea a avut loc în Antarctica și rezultatele au fost excepționale. Sub calota glaciară, la o adâncime de peste doi kilometri, au fost descoperite urme ale unei vechi civilizații.

Au fost utilizate aparate de fotografiere cu sisteme sensibile la distanță. Se crede că o civilizație a fost înghițită de gheață.

Această descoperire mărește misterul creat în jurul Antarcticii. Se crede că și în alte zone ale Antarcticii pot exista în calota glaciară probe ale unor civilizații dispărute în condiții misterioase. Istoricul Christopher Adam, profesor la Universitatea Cambridge, face legătura cu harta lui Piri Reis descoperită în anul 1513.

Ceea ce este interesant este faptul că harta prezintă Antarctica fără să fie acoperită de gheață. Profesorul a emis ipoteza că Antarctica nu a fost acoperită cu gheață din totdeauna. Cauza producerii calotei glaciare ar putea fi o inversare a polilor și o variație a axei de rotație a Pământului.

Este o descoperire majoră care ar putea schimba cursul istoriei noastre. Antarctica are o suprafață de 14 milioane kilometrii pătrați, din care 98% din suprafața sa este acoperită cu gheață. Calota are o adâncime medie de 1,6 kilometri.

Aristotel susținea că Pământul este susținut de cei doi poli. Astronomul grec Ptolomeu era convins că cele două continente de la poli sunt locuite și au o vegetație abundentă.

Prima corabie ajunge în Antarctica în aprilie 1820. Primele cercetări cu privire la acest continent au început după anul 1900. Cercetările s-au efectuat anevoios dat fiind condițiile climaterice și vânturile deosebit de puternice.
Cercetătorii au descoperit sub calota glaciară peste 200 de lacuri cu apă dulce, fapt care ne face să legăm vechile descoperiri cu cea făcută de NASA.

După 20 de ani de cercetări, forări în calota glaciară în zone unde temperatura ajunge la -100 de grade Celsius, specialiștii ruși au descoperit sub calota glaciară, la o adâncime de 4 kilometri, lacul Vostok.

Conținutul de oxigen din apa lacului Vostok este de 50 de ori mai mare ca în apele terestre. Se speră să se descopere forme de viață care coroborate cu celelalte descoperiri vor duce la rescrierea istoriei umanității.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>