ANOMALIILE GEOMAGNETICE GENEREAZĂ CATASTROFE NATURALE

ANOMALIILE GEOMAGNETICE GENEREAZĂ CATASTROFE NATURALE

Teoria conform căreia există o legătură între anomaliile magnetice și seisme a fost lansată de omul de știință Humboldt, în anul 1799, după cutremurul din Venezuela, atunci când s-a constatat o înclinare a câmpului magnetic, înainte și după producerea cutremurului, timp de 90 de minute.

Ulterior, cercetătorii japonezi au confirmat această teorie prin măsurătorile pe care le-au făcut după marile cutremure care s-au produs în Japonia. Măsurătorile efectuate s-au extins și au fost identificate zone unde anomaliile magnetice sunt mai mari. Printre acestea se numără Atlanticul de Sud, Haiti, Chile, Mexic.

Să ne aducem aminte că în aceste zone, în perioada ianuarie-aprilie 2010, au avut loc trei cutremure foarte puternice, iar în zona Atlanticului de Sud a dispărut fără urmă, în anul 2009, un avion Air France.

Ultimele studii arată că această zonă este cea mai apropiată de centura Van Allen. Această apropiere a fost cauzată de faptul că axa magnetică este decalată cu 450 km față de axa de rotație. Nivelul de radiații din Atlanticul de Sud este foarte puternic, situație care afectează zborul avioanelor și activitatea sateliților.

Sunt cercetători care susțin că anomaliile geomagnetice sunt cauzate de impactul cu meteoriți, de-a lungul milioanelor de ani.
Pe de altă parte, sunt oameni de știință care pun existența acestor anomalii pe seama inversării polilor magnetici și a influenței exercitate de planeta Nibiru.

Statistic vorbind, în astfel de zone s-au produs cele mai puternice seisme și mari catastrofe naturale. Anomaliile magnetice influențează Pământul până la adâncimi de 3000 km.

Loading...

lumini cutremur

Plăcile tectonice reacționează violent la un asemenea impact, generând seisme foarte puternice. În anul 2008, a fost realizată prima hartă mondială care prezintă amplitudinea anomaliilor geomagnetice. Cinci ani mai târziu, au fost lansați trei sateliți Swarm care au furnizat date importante despre anomaliile geomagnetice și zonele cele mai afectate.

loading...

Related posts