Mistere

Anomalia din Marea Baltică
Mistere

Anomalia din Marea Baltică, un templu din Atlantida sau un OZN prăbușit?

3views

Anomalia din Marea Baltică, așa cum a fost supranumită sfera misterioasă, este un templu dărmat, cu o vechime de 14.000 de ani.

Anomalia din Marea Baltică, conspirație?

În 2011, un grup de scafandri anunța descoperirea unei anomalii pe fundul Mării Baltice. Numeroase fotografii au fost realizate și au fost făcute publice. Ele au ajuns în presă și astfel s-au născut numeroase teorii cu privire la anomalia din Marea Baltică.

Inițial s-a spus că poate fi vorba despre un OZN gigantic prăbușit. Apoi s-a mai spus că este nava spațială din Star Trek, sau chiar s-a vehiculat ideea că este o rămășită a unui oraș scufundat.

La vremea respectivă s-a creat o isterie generală cu privire la această anomalie. Toată lumea încerca s-o definească și să-i ofere o explicație, care mai de care șocantă.

Un templu străvechi?

În decursul ultimilor ani, s-au efectuat numeroase misiuni spre această anomalie. S-a stabilit că are circa 70 de metri lungime și este din piatră masivă. Mai mult de atât, o echipă de scafandri s-a scufundat lângă anomalia din Marea Baltică și are descoperit mai multe lucruri fascinante și incredibile.

Loading...

Se crede că această anomalia a fost o construcție, realizată în epoca paleolitică, adică în urmă cu 14.000 de ani. Simbolurile geometrice uriașe turnate în clădirea veche a cimentului reprezintă hieroglife paleo ale culturii atlanteene globale. De asemenea, din imaginile filmate se pot observa diverse blocuri masive de piatră.

Chiar și în aceste condiții, această teorie plauzibilă crează numeroase controverse. Nu toți sunt de acord că este vorba despre ruinele unui templu. Ei cred că este o formațiune naturală și nimic mai mult.

De partea cealaltă, anumite mostre din această structură misterioasă au fost prelevate și duse la un laborator pentru a fi analizate. S-au descoperit  limonit  și  goetit. Aceste două elemente nu se por produce singure în natură, ceea ce înseamnă că anomalia din Marea Baltică a fost construită și nu s-a format singură.

Un obiect metalic?

Omul de știință Ryan Castledine susține că nicio teorie nu este valabilă pentru că anomalia pare să fie o bucată metalică imensă.

”În opinia mea, bazată pe scanările realizate în zonă, cred că anomalia este metalică. Cu toate acestea este nevoie de numeroase analize suplimentare pentru ca adevărul să iasă la iveală ”, susține Castledine.

Interesul asupra acestei structuri s-a declanșat în momentul în care specialiștii au observat forma sa ciudată. Aceasta nu este deloc naturală și din acest motiv au început dezbaterile și controversele.

Care este adevărul?

Chiar dacă oamenii de știință se străduiesc să elucideze misterul anomaliei din Marea Baltică, cu fiecare misiune realizată, parcă acesta se adâncește și mai mult. Nimeni nu poate spune cu exactitate ceea ce reprezintă această structură șinici care este originea sa. Probabil că în viitorul apropiat mai multe detalii șocante se vor publica cu privire la ceea ce se regăsește pe fundul Mării Baltice.

loading...