Anomalia Atlanticului de Sud, dovada că polii magnetici ai Terrei au început să se deplaseze?

Anomalia Atlanticului de Sud, dovada că polii magnetici ai Terrei au început să se deplaseze?

O echipă de cercetători  de la Universitatea din Rochester a descoperit noi indicii cu privire la mult controversatul fenomen de inversare a polilor magnetici. În ultimul deceniu, s-au vehiculat mai multe teorii cu privire la acest fenomen, care pare să dea numeroase bătăi de cap întregii lumi științifice.

Schimbarea polilor magnetici


Una dintre cele mai interesante descoperiri este că în urmă cu peste 800.000 de ani, polii magnetici ai planetei noastre s-au inversat. Acest fenomen înseamnă că nordul magnetic se afla în partea sudică și invers. Acest proces este unul extrem de lent, care se produce la o anumită perioadă de timp. Cu toate acestea, oamenii de știință din prezent, cercetează fenomenul, în speranța de a culege numeroase date prețioase. Atunci când tabloul va fi complet, fenomenul va fi înțeles pe deplin și se va afla momentul în care marea schimbare se va produce.

Este vorba despre o schimbare apocaliptică, care va influența viața din rădăcinile ei. Din acest motiv este important să știm cu precizie când specia umană și întreaga viață de pe Terra va fi supusă șocului natural.

Dovezi concludente


O echipă de specialiști  de la Universitatea din Rochester a realizat un amplu studiu de cercetare cu privire la schimbarea polilor magnetici ai planetei noastre. Ei au cercetat cu minuțiozitate o zonă dintre Zimbabwe în Chile, cunoscută sub numele de Anomalia Atlanticului de Sud. Despre această zonă s-au scris numeroase lucrări științifice pentru simplul fapt că este ruptă din context. Adică, câmpul magnetic este foarte slăbit și continuă să se slăbească.

Vincent Hare, autorul principal al studiului, a spus că cercetătorii știu de ceva vreme că există o schimbare continuă a câmpului magnetic al Pământului . Cu toate acestea, ei nu știau dacă se produce special într-o zonă sau se va produce pentru întreaga planetă.

Cu toate acestea, în ultimii 160 de ani, puterea câmpului magnetic scade cu o rată alarmantă. Nu se poate determina cu precizie dacă acesta este începutul schimbării polilor magnetici sau este vorba despre o perioadă diferită prin care trece Terra.

Loading...

Interesant este faptul că oamenii de știință au descoperit anomalii care s-au petrecut și în trecut, iar acum încearcă să facă o legătură cu ceea ce se petrece în Zona Atlanticului de Sud.

Fluctuațiile în câmpul magnetic


poli-magnetici

Echipa de cercetare a constatat misteriosul câmp magnetic al regiunii a fluctuat în primii 50 de ani ai secolului 5, 8 și, respectiv, 13. Acest aspect este unul grăitor, dar singura problemă este că de data aceasta anomalia durează de peste 160 de ani. Oare este posibil ca procesul schimbării polilor magnetici să se fi declanșat?

Deplasările majore ale câmpul magnetic pot provoca defecțiuni în transmisia prin satelit, defecțiuni în sistemul de navigație și defecțiuni în rețeaua electrică. Dacă câmpul magnetic se slăbește înseamnă că radiațiile dăunătoare pot ajunge mai ușor pe planetă, ducând la un risc mai mare de cancer de piele în rândul locuitorilor Pământului.

loading...

Related posts