The news is by your side.

ANIMALELE, DRAGOSTE NECONDIȚIONATĂ

0

Despre Sfântul Francis din Assisi se spunea că înțelege limbajul animalelor și al păsărilor. Așa cum oamenii au propria lor limbă, și animalele comunică în felul lor. Fiecare specie de animale are o proprie limbă. Chiar și termitele comunică între ele. Când sunt în pericol se izbesc de pământ. Este un mod de a se avertiza reciproc.

Alte animale fluieră atunci când sunt în pericol. Balenele scot sunete care pot fi auzite la 5000 km, iar albinele vorbesc prin dans. Animalele utilizează semne chimice, acustice, optice, pe care mulți dintre noi nu le înțelegem.

Atunci când pisica toarce este un semn de relaxare, de trandețe. De regulă, se așeză pe corpul stăpânului, acolo unde un organism prezintă disfuncții, boală. Când o pisică scuipă, ceva a speriat-o. Urletul pisicii este un semn de necaz. Când pisica te linge, te atinge cu lăbuțele este semn că te iubește.

Câinii comunică prin lătrat, scâncit, mârâit, urlet, oftat, purtarea cozii. Sunt mesaje pe care puțini dintre noi le înțelegem. Spre deosebire de oameni, animalele ne acordă o dragoste necondiționată. Cum poți să explici întâmplarea cu un câine care a fost închis într-o magazie, pe tot parcursul ceremoniei de înhumare a stăpânului său. Cu puțin timp înainte de înmormântare, câinele care nu cunoştea drumul spre cimitir, a ajuns lângă sicriul stăpânului său. S-a așezat lângă groapă și a asistat liniștit la tot ritualul,după care a venit în fiecare zi la mormântul stăpânului.

Pegas, cel mai celebru cal mânca jăratic

În mitologie, calul reprezenta forță și viteză. Pegas, cel mai celebru cal mânca jăratic. Legătura dintre om și cal este un miracol. De la cai putem învăța respectul, eleganța, puterea, frumusețea, rezistența.

În zodiacul chinezesc sunt 12 animale. Calul se evidențiază prin însușiri și simboluri deosebite. Calul a fost domesticit din vremuri imemoriale. În zodiacul chinezesc, calul corespunde Gemenilor din zodiacul european. El simbolizează pragmatismul și dragostea necondiționată. Elementul natural al calului este focul și este o sursă de energie pentru Yang.

Împăratul Caligula și-a numit calul senator. A dorit să-i umilească pe membrii Senatului, pe care îi considera inferiori calului său. Richard al III-lea ar fi spus, un cal, un cal, pentru regatul meu.

S-a spus că Shakespeare a creat un cadru pentru un cal fictiv. Aceeași idee o regăsim în romanul lui Cervantes, acolo unde calul este la fel de celebru ca Don Quijote.

ANIMALE ANIMALELE, DRAGOSTE NECONDIȚIONATĂ

În istoriografia românească există o întâmplare asemănătoare. Ștefan cel Mare și-a pierdut calul și un oarecare Purice i l-a oferit. Pe calul Bucefal nu a reușit nimeni să-l încalece, decât Alexandru cel Mare, atunci când avea 13 ani. După ce a murit, împăratul l-a înmormântat cu onoruri militare.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și