Mozaic

ANIMALE JUDECATE ȘI CONDAMNATE. Cazuri celebre

A fost o perioadă în istoria omenirii în care animalele erau judecate și condamnate pentru faptele lor, în special, atunci când atacau și omorau oameni.

În Biblie este descris un astfel de caz, atunci când in timpul exodului, un bivol a ucis un bărbat. Bivolul a fost judecat și condamnat la moarte.

Capre, porci, câini, pisici, chiar și insecte, au fost judecate și condamnate la moarte. Au fost descoperite vechi texte, din anul 800 e.n., care descriu moartea unui bărbat care a fost atacat de mai multe albine.

Pentru că bărbatul a murit, albinele au fost condamnate la moarte.

În anul 1394, în Normandia, un porc care a ucis un om a fost judecat și condamnat la moarte. Câțiva ani mai târziu, mai multe capre care au distrus o recoltă au fost condamnate la moarte. Au scăpat doar cele care aveau iezi.

În anul 1499, un urs a atacat și ucis un bărbat. Avocatul care a apărat ursul a devenit celebru datorită unei pledoarii care susținea drepturile urșilor. În anul 1974, în Libia, un câine a fost condamnat la o lună de închisoare fără a avea dreptul să primească pâine și apă. După câteva zile a fost eliberat.

loading...

În secolul al XVII-lea, animalele erau folosite în Franța ca martori în procese. Un presupus criminal care deținea un câine era interogat în prezența câinelui. Dacă animalul dădea semne de agresivitate în timpul interogatorului, stăpânul era acuzat de faptă.

ANIMALE - ANIMALE JUDECATE ȘI CONDAMNATE. Cazuri celebre

În SUA, s-a petrecut un caz și mai bizar. Șobolanii au distrus o cultură de grâu. Autoritățile au lipit notificări în mai multe colțuri ale orașului, în care chemau șobolanii la proces într-o anumită zi. În ziua procesului, tribunalul a fost gol, de teamă că șobolanii vor da curs invitației.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top