The news is by your side.

ANDREAS GEBHARDT, POVESTEA FABULOASĂ A BĂNĂȚEANULUI CARE A AJUNS REGE

0

Unul dintre cele mai exotice personaje din istoria României a fost Andreas Gebhardt. Un aventurier desăvârșit, după o inetresantă poveste de viață, ajunge regele unei Insule, după care este condamnat la moarte și ulterior grațiat de regina Olandei.

Andreas Gebhardt s-a născut în 23 iulie 1884, în satul Săcălaz, Timiș. El are o poveste fabuloasă. Timp de doi ani a fost suveranul unei insule.

Despre Gebhardt s-a spus că a plecat ca un vagabond și s-a întors ca un rege. De mic copil a fost atras de aventuri și călătorii. Vorbea cu ușurință mai multe limbi străine.

Dornic de aventură, Andreas a dispărut de acasă fără urmă. În anul 1913, primăria din Săcălaz a primit o înștiințare prin poștă, de la Curtea Supremă din Olanda, în care se arăta că Gebhardt era condamnat la moarte pentru fapte de rebeliune comise în Timor.

În anul 1908, Andreas a plecat din satul natal către Anglia, unde s-a îmbarcat fochist pe un vas. A ajuns în Canada, SUA. În anul 1910, se împrietenește cu un aventurier cu ajutorul căruia fură un vas din Philadelphia.

Peste câteva săptămâni, Andreas care era căpitanul vasului ajunge în insula Timor. El se împrietenește cu băștinașii și le oferă sprijin în lupta contra coloniștilor olandezi. Se căsătorește cu o indigenă și pentru faptele sale este numit de indigeni regele Timorului. Regina Olandei a cerut să-l vadă cu ochii săi, după ce a auzit de faptele de pe insula Timor.

În anul 1913, este arestat, judecat în stare de urgență și condamnat la moarte. La scurt timp, regina Wilhelmina îl grațiază și se întoarce în Săcălaz.

Doi ani mai târziu, pleacă din Săcălaz și ajunge în Elveția, de unde va pleca în SUA. Rămâne o perioadă scurtă de timp, după care pleacă în Cuba. De acolo va trimite două scrisori.

Una era adresată primăriei din Săcălaz, alta împăratului Franz Josef. În scrisoare era scris, un rege nu slujește un al rege! Textul făcea referire la faptul că refuzase să lupte în timpul Primului Război Mondial și dezertase din armată.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și