Ananasul, remediul durerilor digestive

Ananasul are un conţinut bogat de vitamina C şi fitonutrienti.

„Acest fruct conţine o enzimă, denumită bromelina, care are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge care dau tromboze.

Mai mult, aceasta enzimă ajuta la dizolvarea proteinelor de origine animală şi le face mai uşor de digerat“, explica medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii „Trăiesc, deci mă abţin“.

Specialistul adăugă că fructul deblochează conglomeratele de alimente care stagnează în stomac şi dau dureri digestive.

În acelaşi timp, specialiştii recomanda ananasul persoanelor care sunt în căutarea unei metode de a scăpa de excesul de grăsime. Dieta poate da rezultate tocmai datorită nutrienţilor care joacă un rol esenţial în organism.

Astfel, vitamina C este un bun antioxidant, care, în plus, întăreşte sistemul imunitar, fără a ne pune în pericol sănătatea în această perioadă, când organismul are nevoie de forţe pentru a face faţă frigului.

Specialiştii în nutriţie spun că nu există o dietă standard cu ananas, doar că numărul caloriilor consumate zilnic trebuie să fie în jur de 1.000. O felie de ananas de 55 de grame are 100 de calorii.

Specialiştii atrag însă atenţia că o dietă cu ananas nu trebuie urmată de o persoană cu hiperglicemie, deoarece acest fruct le agravează starea.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Comentariile sunt închise.