Ana Cumpănaș, românca care a contribuit la arestarea lui John Dillinger! Istoria murdară din SUA anilor 1930

Ana Cumpănaș s-a născut în Banat, în comuna Comloșu Mare. În anul 1909, a emigrat în SUA, unde se căsătorește cu Michael Ciolac. Cei doi se stabilesc la Chicago și la scurt timp vor avea un băiat.

Căsătoria nu durează și doi ani mai târziu, cei doi divorțează. După divorț, Ana a început să practice prostituția. Mai târziu, își va deschide propriul bordel.

În anul 1934, a fost la un pas să fie expulzată din cauza prostituției. Poate că și din această cauză a acceptat să lucreze pentru FBI. Dillinger era unul dintre marii mafioți ai orașului Chicago. De ani de zile, autoritățile încercau să-l prindă. Recompensa promisă Anei Cumpănaș a fost una record, 10000 de dolari.

Ana Cumpănaș și marea lucrare a FBI-ului

Ana Cumpănaș a bătut palma cu FBI-ul. Ea trebuia să-l atragă pe Dillinger într-o cursă, în care FBI-ul urma să-l aresteze. Îmbrăcată într-o rochie roșie, conform înțelegerii cu FBI, pentru a fi identificată mai ușor în mulțime, Ana a apărut în fața unui cinematograf la brațul lui Dillinger.

Dillinger a fost ciuruit de gloanțe. Fața lui era de nerecunoscut. Mulți au declarat că cel ucis nu ar fi fost Dillinger. La câteva zile după acest incident, Ana Cumpănaș a fost expulzată în România. Viața ei era în pericol. Mafia era pe urmele ei.

Loading...

În Chicago, Ana ajunsese o femeie bogată. Se bucura chiar de protecția lui Al Capone. Ce ar fi determinat-o pe Ana să îl trădeze pe Dillinger, în condițiile în care banii nu erau o problemă pentru ea?

Unii au speculat ideea că Ana Cumpănaș l-ar fi trădat pe Dillinger pentru că era foarte geloasă, iar relația dintre cei doi se răcise.
Ana Cumpănaș a murit la Timișoara, în anul 1947. A fost descoperită cu o andrea înfiptă în cap. A fost îngropată la cimitirul săracilor ca o anonimă.

John Dillinger

John Dillinger a fost unul dintre cei mai temuți gangsteri. Fusese arestat, dar reușise să evadeze. Șeful FBI, Edgar Hoover, dăduse ordin să fie prins cu orice preț și ucis.

Evadarea lui Dillinger din închisoare este una cel puțin comică. Și-a făcut din pâine un pistol, l-a vopsit cu cremă neagră de ghete și atunci când gardianul a intrat în celulă, l-a amenințat și l-a dezarmat.

Toate aceste întâmplări au atras simpatia multor americani. A fost numit un Robin Hood modern, la fel ca Bonnie și Clyde.

Bonnie și Clyde unul dintre cele mai celebre cupluri din SUA

Bonnie și Clyde au format unul dintre cele mai celebre cupluri din SUA. Clyde a făcut prima sa crimă în anul 1930, atunci când se afla în închisoare. A ucis un alt deținut care încercase să-l violeze.

A fost eliberat în anul 1932. La scurt timp, o cunoaște pe Bonnie care era vânzătoare într-un magazin. Bonnie era tânără, frumoasă, blondă și disponibilă, pentru că soțul său era închis pentru atac armat. În timpul liber, Bonnie scria poezii.

John Dillinger

Între cei doi se leagă o relație amoroasă. Într-o Americă aflată în derivă după crash-ul bursier, cei doi hotărăsc să jefuiască bănci. Doi ani de zile a durat această aventură. Nimeni și nimic nu le-a putut sta în cale. În ochii multor americani, cei doi erau săracii care luau de la bogați, iar poliția era ridiculizată.

În anul 1933, fratele lui Clyde este ucis de polițiști, iar soția lui arestată. După auzul acestei vești, Clyde și Bonnie ucid doi polițiști în Texas.
În 23 mai 1934, în timp ce se pregăteau să jefuiască o bancă din Louisiana, cei doi sunt uciși. Cadavrele lor au fost expuse ca două trofee într-o piață publică.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și