Sanatate

Amestecul toxic de resturi ieftine pe care îl mâncăm sub formă de „friptură”

O vezi în magazine şi eşti convins că achiziţionezi carne macră. De fapt, e vorba de resturi de carne ţinute laolaltă de un „lipici” – transglutaminaza.

Deşi este cunoscută în domeniul cărnii de peste 20 de ani, abia în urmă cu câţiva ani, în Statele Unite ale Americii, organizaţiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea ei ca pe o formă de „lipici” pentru carnea de vită, izbucnind un scandal pe această temă.

„Restaurantele, distribuitorii şi firmele de catering nu ar trebui să înşele publicul, spunându-le că mănâncă o bucată întreagă de carne. De fapt, carnea a fost lipită”, declara senatorul Ted Lieu.

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă cu promovarea alimentelor sănătoase, au declarat că lipirea cărnii creşte şansele pentru dezvoltarea E.coli sau pentru alte contaminări.

În plus, au avertizat cei de la Sindicatul Consumatorilor din SUA, carnea se poate contamina exterior, deoarece, din cauza lipiciului, bacteriile nu mai sunt distruse eficient în timpul gătitului, mai ales dacă vita este în sânge.

Tot procedeul este atât de bine realizat încât nici măcar experţii nu sesizează deosebirile.

carne - Amestecul toxic de resturi ieftine pe care îl mâncăm sub formă de „friptură”

Mai jos puteți urmări un video grăitor cu procesul prin care carnea provenită de la mai multe animale este lipită.

Adevarul

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top