AMAZONIA, O VECHE CIVILIZAȚIE PIERDUTĂ ÎN TIMP

Atunci când conchistadorii au ajuns în jungla amazoniană primul lor gând a fost să caute aur. Ei nu și-au dat seama că mai important decât aurul era solul care este de o fertilitate excepțională.

Indienii din zonă dezvoltaseră adevărate suprafețe agricole în interiorul junglei, unde legumele și fructele creșteau în mod miraculos.

Pământul negru așa cum a fost numit nu și-a dezvăluit nici astăzi secretele. Se cunoaște faptul că are o putere foarte mare de a incorpora substanțe minerale care îi conferă o fertilitate ieșită din comun.

Jungla amazoniană este un loc unde primejdiile sunt la tot pasul. Este un loc greu accesibil și din această cauză multe locuri au rămas neexplorate.

În anul 1976, au fost date publicității mai multe fotografii transmise de un satelit, în care, spre surprinderea oamenilor de știință, se puteau observa mai multe structuri cu formă piramidală.

Piramidele se aflau într-o zonă numită Manu din Peru și erau aliniate într-o simetrie perfectă.

loading...

O echipă de cercetători s-a deplasat în zona Manu, unde au constatat faptul că structurile sunt de natură artificială și sunt foarte asemănătoare cu piramidele din Visoko, Bosnia.

În anii 90, în urma defrișării unei suprafețe importante din jungla amazoniană, o altă descoperire avea să facă înconjurul lumii. O fotografie captată de un alt satelit prezenta linii zoomorfice și antropomorfice asemănătoare cu cele de la Nazca. Suprafața pe care se află desenele are o lungime de 250 de kilometri și o lățime de 10 kilometri.

Imaginile din avion și din satelit sunt revelatoare. Oamenii de știință consideră că o veche și misterioasă civilizație a populat zona amazoniană. La fel ca și în cazul liniilor de la Nazca și în acest caz ele nu sunt vizibile de la sol.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns