Istorie

AMANTELE SAU FEMEILE DIN UMBRĂ AU SCRIS ISTORIE

Mulți istorici au scris despre căsătoriile regilor care atunci când nu se făceau din dragoste erau considerate afaceri politice. La curtea regală a Franței era titulatura de amantă oficială.

Amantele regale au avut o influență majoră în politica anumitor state. Henric al VIII-lea a rupt relațiile cu Vaticanul pentru a se putea căsători cu amanta sa, Anne Boleyn. Elena Lupescu a avut o influență nefastă asupra regelui Carol al II-lea și lista poate continua.

Benjamin Franklin spunea că dacă există căsătorie fără iubire, va exista și iubire fără căsătorie.

Amantele sau femeile din umbră au avut o influență covârșitoare asupra istoriei. Moral sau imoral, acceptate sau nu, amantele au fost și sunt femei ambițioase care au fost și sunt la locul și momentul potrivit. Unele au făcut copii și vlăstarele lor au fost recunoscute de casa regală, altele au avut o influență covârșitoare ani mulți, alte au fost ucise după moartea regilor.

Un caz care iese din tipare este cel al Camillei Parker Bowles care a devenit soție a prințului Charles, imediat după moartea Dianei. Mai repede sau mai târziu, ea a fost acceptată de casa regală și de britanicii.

Wallis Simpson, 1895-1986, a rămas o figură aparte în galeria amantelor, pentru că regele Marii Britanii a renunțat la tron pentru ea. Când l-a cunoscut pe rege era divorțată și recăsătorită cu un ofițer american. Nu era tânără și nici prea frumoasă când l-a întâlnit pe rege. Se spune că era abilă și inteligentă.

Familia regală a respins-o din cauza trecutului său și a simpatiilor ei naziste. Fostul rege Eduard i-a dăruit multe din bijuteriile coroanei. Se spune că a fost una dintre cele mai elegante femei ale secolului al XX-lea.

Regele Carol al II-lea are o istorie marcată de femei și de influența lor. În 31 august 1918, se căsătorește la Odessa, în secret, cu Zizi Lambrino, încălcând regulile casei regale. La scurt timp, căsătoria este desfăcută și Zizi este plătită să părăsească România.

Căsătoria cu regina Elena nu l-a potolit. Elena Lupescu avea să fie esența vieții lui. A cunoscut-o în anul 1923, ea fiind căsătorită cu un ofițer pe nume Tempeanu. Elena, pe numele de naștere Wolf, era o femeie fermecătoare. Avea ochii verzi, părul roșu și deosebit de inteligentă.

Carol al II-lea renunță la tron pentru ea și se retrage la Paris unde își ia numele de Carol Caraiman, pentru că fusese decăzut din drepturi. Divorțează de regina Elena, pentru cealaltă Elena.

carol si elena lupescu1 - AMANTELE SAU FEMEILE DIN UMBRĂ AU SCRIS ISTORIE

După câțiva ani, revine pe tron cu condinția ca Elena Lupescu să nu vină în România. La scurt timp, aceasta este adusă în România, unde va exercita o influență mare în politica României.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top