The news is by your side.

Alunecări în timp, cazuri celebre

1

Lungimea, lățimea, înălțimea, formează lumea în care noi trăim. Există mai multe dimensiuni? Timpul ar fi cea de a patra dimensiune. Știința modernă a impus conceptul de spațiu-timp, care ne amintește de trecut și ne dă flash-uri despre viitor.

Vise, clarviziune, intuiție, toate acestea ne duc în viitor. Pământul este o picătură miraculoasă de viață într-un ocean cosmic imens, plin de miliarde de stele. Până în prezent, se cunosc dimensiunile Universului observabil.

Dincolo de ceea ce observăm este o enigmă. Subiectul călătoriilor în timp este controversat. Un scenariu SF pentru unii dintre noi, pentru alții o realitate. În decembrie 2008, arheologii chinezi au descoperit un mormânt gigantic în care se afla un sicriu datând de cel puțin 400 de ani și care i-ar fi aparţinut  lui Si Quing.

Arheologii au descoperit o bucată mică de aur care s-a dovedit a fi un ceas. Acesta se oprise la ora 10, iar pe spatele ceasului era gravat Swiss.

Cum a ajuns acest obiect care avea o vechime de o sută de ani, într-un mormânt cu o vechime de mii de ani, rămâne un mister. Tot mai mulți fizicieni sunt convinși că este posibilă călătoria în timp. Brian Cox, profesor la Universitatea Manchester susține că o călătorie în viitor este posibilă. În studiile sale el amintește despre o stranie întâmplare în care au fost protagoniști doi ziariști de la un jurnal din Frankfurt.  În anul 1932, cei doi se deplasează la șantierul naval din Frankfurt pentru a realiza un reportaj.

Cei doi au trăit un coșmar mai multe minute. Conform declarațiilor celor doi, șantierul naval fusese bombardat de avioane militare americane, iar ei cu greu s-au salvat din acest infern.

Reîntorși la redacție, jurnaliștii au povestit episodul prin care au trecut. Nimeni din redacție nu a crezut această poveste pentru că Germania era departe de a fi scena unui război. Cei doi au scris un articol pe această temă, care a fost considerat o fantasmagorie. 11 ani mai târziu, șantierul naval era distrus de bombardamentele americane.

Scenele descrise de cei doi jurnaliști erau identice cu ceea ce avea să se întâmple. O altă întâmplare s-a petrecut în anul 1995, în timpul meciului de box dintre Mike Tyson și Peter McNeely. Filmul meciului a fost analizat de mulți comentatori sportivi, fiind una dintre marile performanțe ale lui Tyson.

timpul Alunecări în timp, cazuri celebre

Jimmy Bantam, unul dintre comentatorii sportivi americani, avea să facă o descoperire uluitoare. În film, poate fi observat un bărbat care filmează meciul cu un smartphone. Primele aparate smartphone dotate cu camere video au fost comercializate 5 ani mai târziu, în anul 2000.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și