Alternative post-mortem, cum vor fi înmormântați oamenii în viitor

Alternative post-mortem, cum vor fi înmormântați oamenii în viitor

După ce o persoană moare, de regulă, corpul este înhumat, se descompune și devine hrană pentru milioane de microorganisme. Este un lucru dureros și care înspăimântă. Revista Popular Science a publicat un articol în care prezintă alternative post-mortem, care conform autorului articolului, sunt conforme cu timpurile în care trăim și crează mai puțină teamă. Vă prezentăm câteva dintre aceste variante.

Cenușa umană eliberată în spațiu

În SUA există o companie, Mesoloft, specializată în lansarea cenușii umane în spațiu. Lansarea se realizează cu ajutorul unui balon dotat cu un robot care la altitudinea de 24000 de metri lansează cenușa umană în spațiu.

Temple budiste futuriste

În Japonia, serviciile funerare sunt foarte costisitoare. Pentru o înmormântare tradițională, este nevoie de zeci de mii de dolari. Pentru a evita această situație, autoritățile din Tokyo au creat un cimitir futurist în interiorul unui templu budist. Este vorba despre un imens perete în care sunt așezate mii de dulăpioare, în interiorul cărora este o statuie a lui Buda.

Statuia este un recipient, în care este depusă cenușa umană. Fiecare dulăpior are o cartelă pe care sunt stocate informații cu privire la defunct. Costurile ajung la 6600 de dolari.

Cenușa umană este transformată în diamante

Cele 200 de grame de cenușă care rezultă din incinerarea corpului uman sunt transformate în grafit. Firma americană LifeGem transformă grafitul în circa 20 de diamante artificiale. Diamantele sunt achiziționate de rudele defunctului și au un preț de 20000 de dolari fiecare.

Un recif coralian – Post-mortem

Compania americană Eternal Reefs realizează dintr-un beton special, amestecat cu cenușa umană un fel de recif foarte rezistent pe care îl așează în apele oceanelor.

Loading...

Hrană pentru sporii de ciuperci

Cercetătorul Jae Rhim Lee propune o metodă rapidă de descompunere a cadavrului, cu ajutorul sporilor unor ciuperci. În câteva zile sunt distruse unghiile, părul și pielea, după care sporii atacă interiorul cadavrului.

post-mortem

Un cimitir plutitor

Pentru că se confruntă cu lipsa spațiilor unde ar putea fi amenajate cimitire, autoritățile din Hong Kong au amenajat un cimitir plutitor la bordul unui vapor pe care l-au numit Floating Eternity. Cimitirul conține 370000 de urne funerare.

Inteligența artificială și conștiința

O companie suedeză a inventat pe baza unui algoritm informatic sofisticat, posibilitatea de a comunica cu vocea defunctului.

loading...

Related posts