Mistere

aloe vera
Medicina alternativa

ALOE VERA, PLANTA CARE VA PUTEA VINDECA CANCERUL

11views

Aloe Vera a mai fost numită și planta nemuririi. Vechii egipteni o foloseau ca remediu în peste 50 de afecțiuni, de la acnee, ulcer, diabet, lepră.

Planta este formată din 95% apă și restul este format din enzime, calciu, magneziu, potasiu. Ea este un agent antiinflamator și antibacterian, întărește sistemul imunitar.

În mod inexplicabil, planta conține vitamina B12 pe care o întâlnim numai în alimente de origine animală. Pentru a-și menține frumusețea, femeile egiptene o utilizau în diferite tratamente.

Aloe Vera panaceu în timpuri străvechi

Datorită proprietăților antifungice, egiptenii o utilizau la îmbălsămarea morților. În timpul ritualurilor funerare, egiptenii aduceau cantități mari de Aloe Vera ca ofrandă. Mesopotamienii utilizau planta pentru alungarea spiritelor malefice, a demonilor din organism.

Alexandru cel Mare a ocupat insula Socotra pentru a stăpâni întinderile unde creștea această plantă. Ea era utilizată cu succes în vindecarea rănilor suferite de soldați.

Loading...

Ghivece cu astfel de plante erau transportate de soldați pe câmpurile de luptă pentru a fi folosită planta în caz de nevoie.
În Japonia, sucul din Aloe Vera este considerat un elixir. Chinezii o consideră planta armoniei. Chiar și Cristofor Columb transporta astfel de ghivece în expedițiile pe care le-a realizat.

Inamicul cancerului

Una din puţinele plante care fac mai suportabile şedinţele de iradieri cu cobalt este Aloe Vera. Se utilizează gelul care se obţine din frunze, dar planta trebuie să aibă cel puţin doi ani vechime. Eficacitatea a fost demonstrată la extractele standardizate obţinute din 800 mg de plantă, luate o dată pe zi.

S-a descoperit că aloe previne tumorile, în special cele generate de fumat. în studiile făcute pe fumători, în 1986, de către Naţional Institute of Cancer Research, s-a observat că administrarea de doze ridicate de aloe au un rezultat eficient în reducerea de leziuni la nivelul bronhiilor şi plămânilor, cu potenţial precanceros.

Alături de grâu, struguri și măsline, planta era considerată indispensabilă. Medicina modernă recomandă sucul de Aloe Vera pentru prevenirea îmbătrânirii celulelor și reglarea sistemului imunitar.

Specialiștii americani au realizat studii cu privire la introducerea acestei plante în tratamentul unor forme de cancer și SIDA. Rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare. S-au observat atenuări ale unor forme severe de cancer și regresii în ceea ce privește SIDA.

Regenerează întregul organism

Sucul de Aloe Vera stimulează procesele de regenerare în sistemul nervos (fiind util în programele geriatrice, de recuperare postoperatorie, sau după accidente vasculare cerebrale), scade nivelul de colesterol în sânge, normalizează tensiunea arterială, stimulează activitatea glandelor endocrine, stimulează funcţia renală.

Regenerează vilozităţile intestinale şi detoxifica organismul. Are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator şi poate chiar stimula regenerarea celulară. Ţine corpul într-o stare fiziologică sănătoasă, creează organismului posibilitatea de a se regenera. Sucul pur din plantă de aloe este eficace împotriva microorganismelor, precum salmonella, streptococi, stafilococi, putând distruge şi bacteria care cauzează ulcerul perforat.

Farmacia de acasă

Acasă, putem prepara astfel suc de aloe: se iau frunzele de aloe (nu trebuie să fie mai tinere de 2 ani), se spala cu apă fierbinte, se taie în bucăţi mai mici, se dau prin maşina de tocat carne, apoi se storc. Ceea ce rezultă este un suc biostimulator foarte bogat în fermenţi. Preparatele obţinute din el regenerează organele bolnave.

Este folosit extern în cazul diferitelor afecţiuni ale pielii, iar intern, numai la indicaţia medicului. Are şi contraindicaţii: boli de ficat, vezica biliară, vezica urinară, rinichi, hemoragii uterine şi în timpul sarcinii. Din suc de aloe se pregăteşte un amestec fortifiant general: 100 de mililitri de suc, 500 de grame de mieji de nucă, 300 de grame de miere, sucul de la trei-patru lămâi se amesteca şi se ia câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

 

loading...