Mistere

Medicina alternativa

Aloe Vera, planta care produce miracole

5views

Aloe Vera este o sursă de sănătate încă din vremea Vechiului Testament. Aloe vera este originară din Africa de Nord dar astăzi ea poate fi găsită în toate colţurile lumii. Ea se dezvoltă cel mai bine în zone aride la fel ca şi cactuşii, dar spre deosebire de aceştia ea are proprietăţi de vindecare. Există mai mult de 100 de specii de aloe, dar numai Aloe Vera este cea care a trezit un mare interes.

Când Aloe Vera este pusă pe mai multe tipuri de plăgi, cum ar fi escarele, ea vindecă repede rană mai ales datorită conţinutului său într-o anumită polizaharidă. Multe plante conţin acest polizaharid dar cel descoperit în Aloe vera acţionează diferit. Se pare că aduce factori de creştere în plagă unde au fost distruşi şi se pare că grăbeşte procesul de
vindecare. Cum face acest lucru încă nu se ştie dar cercetători ai Universităţii din Texas studiază această problemă. Aloe vera (Aloe înseamnă în limba arabă substanţă amară, vera în limba latină adevăr) este o plantă cu frunze tari, conţinând o coajă verde şi pulpă transparentă.

Pulpa este partea plantei care are proprietăţi curative. Ea curge din plantă ca un lichid incolor dar când atinge pielea umană se transformă în gel. Gelul din interiorul frunzei este componenta cea mai activă şi mai eficientă din punct de vedere medical a plantei, dar, în ciuda efectelor sale atât de spectaculoase, acest dar al naturii nu putea fi folosit decât de către cei care aveau acces la aloe în stare proaspătă, pentru că nu se cunoştea un procedeu eficient de conservare pentru o perioadă mare de timp.

Nu există, însă, dovezi științifice clare ale eficienței sau ale siguranței folosirii de extract de A. vera în scopuri cosmetice sau medicale, iar dovezile care apar sunt adesea contrazise de alte studii. Există doar câteva dovezi preliminare că extractele de Aloe Vera ar putea fi utile în tratamentul diabetului și în cazul nivelului ridicat de lipide în organismul uman. Aceste efecte pozitive par a se datora prezenței unor compuși cum ar fi manan, antrachinonă și lectină.

aloe vera

Aloe Vera accelerează şi normalizează metabolismul, regenerează vilozităţile intestinale şi detoxifica organismul. În plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator şi poate chiar stimula regenerarea celulară. Prin efectele benefice, ea asigură combaterea numeroaselor probleme de sănătate şi este capabilă să vindece şi să amelioreze multe boli şi anomalii. Aloe Vera hrăneşte, detoxifica, normalizează tractul digestiv şi favorizează absorbţia alimentelor. Traversând organismul, echilibrează starea generală.

Loading...

Datorită compoziţiei sale naturale, vegetale, Aloe Vera ţine corpul într-o stare fiziologică sănătoasa, creează organismului posibilitatea de a se regenera. Prin întărirea sistemului imunitar, are un efect preventiv durabil asupra organismului, acesta fiind capabil să valorifice cele 240 de substanţe active, conform necesităţilor sale.

loading...