ALINIEREA PLANETELOR, după 22 noiembrie 2018, există probabilitatea producerii unor cutremure majore

ALINIEREA PLANETELOR, după 22 noiembrie 2018, există probabilitatea producerii unor cutremure majore

Cercetătorul Frank Hoogerbets a publicat un articol în revista Science, în care susține că în perioada de după 22 noiembrie 2018, există probabilitatea producerii unor cutremure cu magnitudinea de peste șase grade pe scara Richter.

Cauza producerii acestor cutremure ar fi alinierea mai multor planete, Pământ, Venus, Mercur, Saturn și Soare. Atracția gravitațională va fi foarte puternică și va acționa asupra plăcilor tectonice. Această perioadă critică va dura până la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Cei care susțin această teorie au adus în discuție forța mareelor care este mult mai mare în perioadele de aliniere a planetelor. În decembrie 2004, înainte de producerea devastatorului cutremur din Sumatra, 9,1 pe scara Richter, forța mareelor a fost de 15, cel mai ridicat nivel. Aceeași situație s-a produs în anul 2010, cu câteva zile înainte de producerea unui cutremur în Chile cu magnitudinea de 8,8.

Cu cât mareele sunt mai puternice, cu atât crește probabilitatea de a se produce falii, rupturi gigantice, care conduc la cutremure considerate cu risc. Studiile recente au relevat că Luna, prin atracția sa gravitațională a jucat un rol important în producerea cutremurului din Sumatra.

Forța mareelor atinge puncte maxime în momentul în care interacționează forțele gravitaționale ale Lunii și Soarelui. Această afirmație aparține unui grup de cercetători japonezi.

Liniile de falii sunt foarte sensibile în perioadele de atracție gravitațională maximă. Este cazul în care au loc alinieri ale planetelor.

Loading...

Cercetătorii ruși au efectuat încă din anii 60 studii cu privire la predicțiile pe termen scurt privind producerea unui cutremur. Ei au analizat viteza undelor seismice. Undele P sau primare își diminuează viteza cu 10%, înainte de producerea cutremurului, în timp ce undele S sau secundare au o viteză constantă.

rp_alinierea-planetelor.jpg

Mai mult, solul din zona care va fi afectată de un cutremur se umflă, este gonflabil, din cauza apei din interior care suferă un adevărat șoc.
Pornind de la aceste observații, tot mai mulți specialiști susțin că atracția gravitațională ca urmare a alinierii unor planete poate fi cauza producerii unor cutremure devastatoare.

loading...

Related posts