Alimente cancerigene. Scoateți-le URGENT din dieta dumneavoastră

Cancerul este una dintre cele mai răspândite boli ale acestor vremuri. Cancerul se întâlnește sub diverse forme și conform specialiștilor principala cauză o prezintă consumul de alimente cancerigene.

Aşa cum ştim azi, cancerul este o boală cauzată de creşterea necontrolată a unei singure celule. Această dezvoltare este declanşată de mutaţii, schimbări de la nivelul ADN-ului care afectează genele în aşa fel încât determină creşterea celulelor canceroase. În cazul unei celule normale, circuitele genetice reglează diviziunea şi moartea celulară. La celulele canceroase în schimb, aceste circuite nu mai acţionează, eliberând celulele care nu se mai pot opri din creştere.

Alimente cancerigene

Una dintre cauzele apariției cancerului este hrana nesănătoasă din zilele noastre este alimentația. Există numeroase tipuri de alimente care nu sunt deloc sănătoase și care nu aduc niciun beneficiu organismului, mai mult favorizează apariția cancerului. Acestea trebuie evitate pentru o viață lungă, sănătoasă și fără chinuri suplimentare. Iată care sunt acestea:

Alimente cu aditivi alimentari

Aditivii alimentari care conţin fosfaţi – intens utilizaţi în alimentele preparate industrial – accelerează dezvoltarea cancerului pulmonar. Fosfații se regăsesc în carne, brânzeturi, băuturi sau alte alimente procesate: muştar, maioneză, brânzeturi topite, margarină, afumături, diverse preparate instant.

Carnea roşie

Cu cât este mai „bine” prăjită şi mai des servită la masă, cu atât mai mare este riscul de alterare a ADN-ului, soldat, în timp, cu afecţiuni maligne. O echipă de cercetători de la Cambridge a stabilit, încă de acum câţiva ani, legătura directă dintre nişte substanţe conţinute de carnea roşie şi cancerul de colon (una dintre cele mai frecvente forme de cancer în ţările dezvoltate). Prevenţia, în acest caz, înseamnă să uiţi de grătare şi prăjeli şi să te delectezi, o dată pe săptămână (nu mai des), cu o porţie de carne roşie preparată la cuptor sau fiartă.

Alcoolul

Un pahar de vin sau o bere (de 300 ml, nu mai mult), fie şi 50 ml dintr-o băutură spirtoasă din când în când (cinci zile din şapte – recomandă unii medici, alţii însă ne sfătuiesc să ne rezumăm la 2-3 băuturi pe săptămână) fac parte din dieta sănătoasă a unei femei (bărbaţii au voie cantităţi aproape duble: greutatea corporală mai mare îi ajută să digere mai uşor alcoolul). Dincolo de aceste standarde ale cumpătării, stau la pândă afecţiuni hepatice grave – ficat gras, ciroză – şi cancerul de sân (alimentat de concentraţia sporită de estradiol – principalul hormon sexual feminin).

Loading...

Mezelurile

Mulţi dintre aditivii care dau gustul, culoarea şi termenul de garanţie al irezistibilelor mezeluri, plus stabilizatorii şi agenţii de gelifiere supun organismul la grele încercări. În top sunt nitraţii şi nitriţii – substanţe chimice cancerigene – spun specialiştii -, folosite ca aditivi alimentari de bază în preparatele din carne (şuncă, salamuri, cârnaţi etc.)

alimente cancerigene

Şi, uneori, chiar şi în laptele din care se fac brânzeturi. Mai mult, pentru a se răspândi uniform în masa de carne, nitriţii şi nitraţii sunt adăugaţi, de regulă, în sare solidă sau în saramură (circa 0,5 – 1 kg de nitrit la 100 kg de sare solidă). Te mai întrebi de ce sunt mai toate mezelurile cumplit de sărate? Cert este că un consum frecvent de mezeluri se poate solda cu leziuni ale organelor interne (aparat digestiv, ficat, bilă, pancreas).loading...